Reteta vegetariana de toamna: Ghiveci cu naut si quinoa Skip to main content
Reteta vegetariana de toamna: Ghiveci cu naut si quinoa

Tarabele din piete sunt incarcate de legume de sezon, proaspetele si bogate in nutrienti de pret pentru organism asa ca ar fi pacat sa nu profiti de ele.

Pregateste un ghiveci cu naut si quinoa, gustos, hranitor si satios, ideal pentru zilele reci de toamna care urmeaza.

Citeste: REȚETE AYURVEDICE: CUM SE GĂTESC LEGUMELE

Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 ½ cana de quinoa, spalata si scursa
  • sare de mare dupa gust
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 4 catei de usturoi maruntiti
  • 1 vanata taiata cuburi
  • 2 dovlecei mici taiati cuburi
  • 4 rosii curatate de seminte si maruntite
  • 30 g de naut spalat si scurs
  • 1/2 cana de patrunjel proaspat maruntit si cateva frunze de patrunjel pentru decorarea preparatului la servire
  • 1 lingura de otet balsamic
  • piper dupa gust

Pune quinoa intr-o oala alaturi de 3 cani de apa si sare dupa gust. Dupa ce apa incepe sa fiarba, lasa focul mic, acopera oala si fierbe inca 15 minute. Ia apoi oala dupa foc si las-o inca 5 minute cu capac deasupra, apoi amesteca quinoa cu o lingura de lemn.

Citeste si: RETETA VEGANA: TOFU SI LEGUME IN SOS DE ARAHIDE

Intr-o tigaie mare incinge uleiul de masline, apoi soteaza ceapa si usturoiul pana cand se inmoaie, adica in jur de 5 minute. Adauga cuburile de vanata si, dupa 5 minute, dovlecelul si rosiile. Dupa ce acestea se inmoaie, pune si nautul si mai gateste inca 5 minute. Completeaza apoi cu patrunjel si cu otet balsamic si asezoneaza cu sare si piper.

Serveste ghiveciul asezat in farfurie peste un strat generos de quiona si garnisit cu cateva frunze de patrunjel proaspat.

 

 

*Pe 19 septembrie se deschide Scoala de toamna Hatha Yoga SEVA - intra aici pentru informatii suplimentare, dar si pentru inscrieri.

Comenteaza cu Facebook