Reteta vegetariana: Dovleac placintar, gatit in stil italian Skip to main content
Reteta vegetariana: Dovleac placintar, gatit in stil italian

Dovleacul este extrem de hranitor, asa ca nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta. Gateste un preparat pe baza de dovleac, gustos si sanatos, pe care il poti servi atat la pranz, cat si la cina, pe post de fel principal.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 dovleci placintar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 225 g de sos de rosii
  • 1 cana de mozzarella data pe razatoare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt si pune in aceasta dovlecii taiati pe jumatate.

Citeste: RETETA VEGANA: DOVLEAC UMPLUT CU CIUPERCI, KALE SI QUINOA

Unge interiorul dovlecilor cu ulei de masline si asezoneaza-i cu sare si piper. Coace apoi dovlecii in jur de 55 de minute, adica pana cand se inmoaie. Scoate tava din cuptor si lasa dovlecii sa se raceasca.

Foloseste apoi o furculita pentru a scobi interiorul doivlecilor. Amesteca sosul de rosii cu mozzarella rasa si umple dovlecii cu acest amestec. Amesteca cu furculita dovleacul ras din interiorul dovlecilor, cu amestecul de mozzarella si sos de rosii adaugat.

Baga iar tava la cuptor si mai las-o 4-5 minute. Serveste preparatul cald, imediat ce il scoti de la cuptor.

Pofta buna!

Comenteaza cu Facebook