Silvia Gheorghe: „Yoga a dat startul unui proces transformațional care mi-a schimbat cursul vieții.” Skip to main content
femeie-copac-apa

Silvia Gheorghe a cunoscut Yoga acum 7 ani, la început doar din dorința de a face mișcare. Ne spune că înainte de a începe Yoga „trăia viața fugind de ea însăși”. Prin practică a învățat să fie mai atentă la ea și a înțeles că are controlul asupra lumii ei interioare. A călătorit în Thailanda, unde a întâlnit „marea dragoste la prima vedere”- Acroyoga, pe care o predă în momentul actual.

Mai multe despre Silvia în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga, un subiect atât de vast, aș putea vorbi mult despre viziunea mea, dar voi încerca să redau cât se poate de sumar și concis: Yoga este expresia acceptării și iubirii de sine, care se manifestă prin cunoaștere la nivel fizic, intelectual, emoțional, energetic si spiritual. Ca rezultat mă simt mai aproape de mine, de ceilalți și de natură.

Image

Pentru mine Yoga a dat startul unui proces transformațional care mi-a schimbat cursul vieții. Am început să fac yoga din nevoia de a mă mișca, și nu a durat mult până am realizat că ceea ce trebuia mișcat era spiritul meu. Fără sa îmi dau seama îmi trăiam viața fugind de mine, de emoțiile mele și de potențialul meu. Lucru care nu ducea decât la mai multă înstrăinare față de sine și de ceea ce imi doream cu adevărat, îmbăindu-mă într-o  supă de emoții negative și decizii nepotrivite.

Citește și: Andreea Tomuleasa: “Yoga este ca un drog fara efecte adverse”

Prin Yoga am început să fiu atentă la ceea ce simt și ce gandesc (pe salteluță și în afara ei). Am învățat să observ, să las spațiu și să îngădui emoțiilor să se manifeste ca să pot asimila lecțiile lor, am înțeles că am control asupra lumii mele interioare și asupra sănătății mele, am deprins să îmi respect și să îmi iubesc corpul și intelectul (și să le hrănesc in consecință), am devenit mai flexibilă (în special la nivel mental) și am descoperit ceva foarte prețios mie: recunoștiința …Am învățat și încă mai învăț.

Practica mea s-a schimbat de-a lungul anilor (pe masura ce am învățat mai bine ideile de mai sus hihi), inițial făceam Yoga zilnic, chiar și de 3-4 ori pe zi, acum mediația a devenit practica zilnică si yoga fac de aproximativ 6 ori pe săptămână (de cateva ori pe an îmi iau și vacanță). Am o fire curioasă și sunt în căutare de ceea ce îmi face bine, așa că am încercat multe stiluri şi adaptez în funcție de ce simt că am nevoie pe moment.

Călătoria în lumea Yoga a început acum 7 ani, în timpul facultății de kinetoterapie, profesie pe care nu am urmat-o deoarece căutam sa aliniez ceea ce simțeam cu ceea ce făceam, așa că la finalul studiilor am descoperit masajul terapeutic Thai, (care are ca practică complementară Yoga) și vizează corpul uman din prisma conexiunii minte, trup și suflet. Tot acolo, în Thailanda, am descoperit Acroyoga.

Image

Acroyoga îmbina 3 tradiții: principiile Yoga, cu detaliile tehnice si jucăușe ale acrobației și cu puterea vindecătoare a masajului Thai (ce să mai..dragoste la prima vedere).

Prin Yoga ne conectăm cu noi înșine iar prin Acroyoga împărțim conexiunea cu alții. Cred că amândouă sunt foarte importante. Suntem ființe sociale și avem nevoie să fim văzuți, auziți, să simțim că aparținem, să susținem și să fim susținuți, să împărtășim reușite. Lumea de azi a devenit mult prea serioasă și divizată, iar Acroyoga invită și adultul la joacă.

Este o practica care poate fi dusă înspre acrobație dar și înspre terapeutic, așadar poate fi  intensă dar și facilă, lentă și vindecătoare. Acro te invită să te respecți pe tine și pe celălalt, să comunici ceea ce ai și nu ai nevoie, să fii prezent în corp și în moment, să ai încredere în tine și în ceilalți, să crești mușchiul compasiunii, să faci lucruri noi și inedite, să te descoperi pe tine prin prisma experiențelor, să celebrezi și să te bucuri…ÎMPREUNĂ. În acro există 3 roluri pe care le alternăm: Base (cel care susține), Flyer (cel din aer) și cel mai important, rolul de Spotter (persoana care are grija ca totul să se desfășoare în siguranță).

Pentru mine, un punct forte este faptul că este o practică non-competitivă care se desfășoară într-un spațiu de non-judecată. Cred că Acroyoga este punerea în practică a multor principii spirituale în viața reală, care vine la pachet și cu voie bună.

Citește și: Luciana Nicoleta Andreiciuc: "Pentru mine Yoga inseamna bucurie in libertate"

Ceea ce îmi place cel mai mult când predau Acro este să văd fețele oamenilor fericiți că au încercat și au reușit ceva nou și inedit, ceva ce nu își imaginau că ar fi posibil.

Pentru mai multe detalii:

https://acrohappies.com/

https://www.instagram.com/acro_happies/

https://www.facebook.com/acrohappies

În concluzie, văd că în societatea de azi este o nevoie vitală  să ne regasim pe noi înșine și să împărtășim darurile împreună cu ceilalți, să renunțăm la iluzia separării și să ne unim prin acceptare și iubire. Așadar propun Yoga și Acroyoga pentru toată lumea.”

Mulțumim Silvia.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook