INTERVIU Simona Cornea, maestru de Gong: "Anumite frecvente sunt vindecatoare" Skip to main content
Interviu cu Simona Cornea, maestru de Gong

Simona Cornea este unul din maestrii de Gong din Romania, initiata de Grand Gong Master - Don Coreaux, discipolul lui Yogi Bhajan.

Simona vorbeste cu pasiune despre munca ei, care ii ofera satisfactii zilnice, precum si inspiratie zi de zi. Organizeaza in fiecare luna inca din anul 2014, in Sibiu, orasul natal, Baie de Gong - concert de sunet sacru si meditatie cu boluri tibetane si boluri de cristal.

A calatorit in Europa pentru a invatat diverse terapii complementare si acum isi doreste sa le impartaseasca tuturor. A urmat multe cursuri de masaj si dezvoltare personala, participa la diferite festivaluri si retreat-uri, sunand Gongul si raspandind iubire peste tot, iar anul acesta este invitata la YogaSat Festival.

YogaSat: Ce este o baie de Gong?

Simona: Gong Sound Bath este descrisa ca fiind scufundarea in valuri de sunet. Este o imersiune de o ora în sunetul vindecător în care ascultătorul (așezat sau culcat) este în prezența undelor susținute de sunete primordiale (gonguri, alte instrumente și tăcere).

YogaSat: Care sunt beneficiile unei bai de Gong?

Simona: Baia de Gong reprezinta un prilej de intinerire, alimentare și reechilibrare a ființei fizice, emoționale și spirituale prin reglarea corpului fizic la cea mai mare rezonanta posibila, armonizarea fiecărei celule și aducerea ei în echilibru. Mai mult decat atat, este o modalitate complementară pentru îmbunatatirea bunăstării generale.

YogaSat: Ce este relaxarea profunda si starea de introspectie cu sunet sacru?

Simona: Relaxarea profunda cu sunet sacru este una dintre cele mai simple și profunde relaxari. Nu trebuie să facem nimic altceva decât să ne deschidem și să ne lăsăm învăluiti de sunetul Gongului și bolurilor care va intra în rezonanță cu corpul nostru fizic, mental, emoțional, spiritual.
Vibrația emisă de instrumente se apropie mult de sunetul primordial OM, sunet care are capacitatea de a conduce într-un timp scurt ascultătorul în stare de relaxare.
Atât Gongul, cât și  bolurile tibetane, au fost folosite de mii de ani în  inducerea stărilor de introspectie profunde, în ritualuri religioase dar și în scop terapeutic pentru deblocare, curățire, echilibrare, vindecare, protectie, conectare cu Divinul.
In Feng Shui, bolurile tibetane împreună cu alte instrumente sacre precum Gongul, Shruti box se folosesc pentru a purifica spatii închise (apartamente, case, sali de terapii) si pentru a atrage energii generatoare de abundență, sănătate.

Meditația cu Gong și boluri tibetane se poate face în sesiune de grup sau sesiune individuală. Instrumentele sacre folosite sunt Gonguri Planetare Venus și Pământ, boluri tibetane și instrumente de percuție.

gong

YogaSat: Ce beneficii ofera o meditație cu sunet și vibrație?

Simona: Beneficiile meditatiei cu sunet si vibratie sunt:

*dobândirea unei relaxari rapide și profunde

*reducerea stresului

*eliminarea blocajelor emoționale

*eliminarea stărilor de nervozitate

*vindecarea insomniei

*detensionarea musculara

*creșterea încrederii in sine

*creșterea creativității și energiei

*vindecarea insomniei și anxietății

*îmbunătățirea concentrării

*armonizare la nivel celular și în plan mental

*echilbrarea celor două emisfere cerebrale

*dobândirea unei stări de liniște, echilibru si pace interioară

*armonizarea cu vibrația Universului
YogaSat: Exista anumite frecvente vindecatoare pentru corpul uman?

Simona: Anumite frecvențe sunt vindecătoare pentru corpul uman. Când ne "antrenăm" cu frecvențe de vindecare, corpurile și mințile noastre vibrează în armonie. Acestea includ:

 285 Hz - Semnalează celulele și țesuturile care se vindecă. Lasă organismul să se întinerească.

396 Hz - Eliberează vinovăția și teama pentru a face loc unor emoții mai înalte.

gong

417 Hz - Permite "anularea" situațiilor dificile.

528 Hz - Să vindece ADN-ul, să repare celulele și să trezească conștiința

639 Hz - Aceasta este vibrația asociată inimii. Ea permite sentimente de iubire pentru sine și pentru "alții" până când nu mai există o distincție. Pentru a echilibra relațiile, ascultați această frecvență.

741 Hz -Curăța celulele și pentru a le vindeca de la expunerea la radiații electromagnetice. Ajută la schimbarea pe cineva în abilitare, astfel încât să poată crea realitatea pe care doresc să o vadă.

852 Hz - Trezește intuiția.

963 Hz - Activează glanda pineală și aliniază corpul la starea sa perfectă. Desigur, există și alte frecvențe, dintre care multe nu sunt chiar în sfera umană de auz, dar vindecă totuși.

Puterea de vindecare a sunetelor este extinsă și se spune că terapia prin sunet și vibrație este medicina viitorului. Vindecarea prin sunet și vibrație se adresează ființei ca întreg, lucrând la vindecarea fizică, emoțională, mentală, vindecarea în plan energetic și spiritual. Tot ceea ce trebuie să facem este să stăm în preajma vibrațiilor emise de instrumente și să lăsăm suntele să ne pătrundă fiecare celulă, fiind conștienți de aceasta. Ele se vor duce acolo unde are nevoie fiecare persoană în parte.

Cu ce ne vei surprinde la YogaSat Festival?

Voi sustine pentru participantii la festival concerte pe sunetele gongurilor planetare Venus si Pamant, ale bolurilor tibetane si ale bolurilor de cristal.

 

*Simona va participa la a doua editie a festivalului YogaSat, care se va desfasura in perioada 17 – 22 iunie. Mai multe informatii aici.

Comenteaza cu Facebook