Supă de păstârnac și morcovi - Rețetă Ayurveda Skip to main content
bol-supa

Morcovii sunt unele dintre puținele legume care trebuie consumate în timpul regimului antidiareic, datorită substanțelor care ajută la refacerea tranzitului intestinal.
Morcovii mai oferă un risc scăzut de atacuri de cord, previne anumite tipuri de cancer și ajuta digestia. Aceștia conțin vitamine (A, C, K si B) precum și acid pantotenic, acid folic, potasiu, fier, cupru și mangan.
Morcovii ajuta persoanele care suferă de tensiune arterială ridicată ajutând la reducerea acesteia și la protejarea inimii.
De asemenea, stimulează activitatea celulelor albe din sânge și este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului imunitar.

Păstârnacul conține vitaminele A, B1, B2, C și K, fibre, potasiu, fier, calciu, acid folic, cupru, iod, uleiuri volatile, săruri minerale, amidon și zaharuri.

Stimulează sistemul digestiv. Pentru că este bogat în fibre, păstârnacul ajută să scapi de balonare, constipație, diaree și arsuri stomacale.este sățios, fiind perfect pentru persoanele care vor să slăbească.

Alte beneficii ale păstârnacului:

  • previne osteoporoza, datorită conținutului mare de vitamina K.
  • previne anemia, datorită conținutului mare de acid folic.
  • este un bun antioxidant.
  • reduce riscul infarctului și a hipertensiunii.
  • are efect afrodiziac.
  • ajută la eliminarea toxinelor din organism.

În zilele toride de vară, supa cremă de păstârnac și morcov poate fi cea mai bună alegere.

Ingrediente:

  • 2 căni păstârnac
  • 4 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă albă medie
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 ghimbir mediu
  • 1 linguriță turmeric
  • ½ linguriță piper negru
  • 1 linguriță chimion
  • ¼ cana coriandru
  • 1 linguriță sare neiodată
  • ¼ ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se curăță și se toacă legumele.

Într-o oală mare se călește ceapa până devine aurie. Se adaugă morcovul, ghimbirul și usturoiul. Se mai călesc pentru aproximativ 30 de secunde. Se adaugă apă și se lasă la fiert.

Când apa a început să fiarbă se adaugă cartofi. Se las pentru aproximativ 20 de minute. Când cartofi sau fiert se adaugă restul de ingrediente.

Se asezonează cu coriandru. Pentru un gust proaspăt, vibrant, adăugați supa de la un morcov, după gătit.

Poftă bună!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook