Skip to main content
tocanita-linte-vinete-smantana-oregano

Această tocăniță de linte cu vinete poate fi servită ca antreu, fie ca un fel principal, servită cu orez, qiunoa, cușcuș sau orice altă cereală. Tocănița poate fi făcută cu până la 3 zile înainte și păstrată la frigider - încălziți și adăugați ulei, fulgi de ardei iute și oregano înainte de servire.

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline, plus un pic suplimentar de servit
  • 3 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 1 ceapă roșie mare, tocată mărunt (160g)
  • ½ lingură frunze de cimbru proaspăt
  • 2 vinete mici, tăiate în bucăți, aproximativ 5 x 2cm (420g)
  • 200g roșii cherry
  • 180g linte
  • 500ml stoc de legume
  • 80ml vin alb sec
  • 100g smântână (sau cremă vegetală)
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute (sau ½ linguriță fulgi de ardei iute)
  • 2 lingurițe de frunze de oregano
  • sare și piper negru

Mod de preparare:

Puneți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoiul, ceapa, cimbrul și ¼ lingurița de sare și prăjiți-le timp de 8 minute, amestecând des, până se înmoaie și se înroșesc. Se pun într-un castron și se păstrează uleiul rămas..

Așezați vinetele și roșiile într-o tigaie și condimentați cu ¼ linguriță de sare și piper din belșug, peste care se pune uleiul rămas. Se prăjește timp de 10 minute, la temperatură medie, întorcându-le des până când vinetele sunt moi și maro-aurii iar roșiile încep să se înnegrească. Adăugați usturoiul și ceapa în tigaie, apoi lintea, bulionul, vinul, 450ml de apă și ¾ linguriță de sare. Aduceți la fierbere. Lăsați focul la mediu și fierbeți ușor timp de aproximativ 40 de minute, până când lintea este moale, însă fără a se sfărâmița.

Se servește cald, sau la temperatura camerei, cu de smântână (sau cremă vegetală), un strop de ulei și fulgi de ardei iute și oregano deasupra.

Poftă bună!

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook