Tofu scrambel cu legume - reteta vegetariana Skip to main content
tofu-spanac

Brânza de soia este o sursă excelentă de proteine vegetale. Din acest motiv este un substitut bun pentru carne, în perioadele de post sau pentru persoanele vegetariene.

Tofu conține calciu, mangan, iod, triptofan, acizi grași Omega 3, seleniu, cupru, fosfor, magneziu, fier și antioxidanți. Pe lângă pește, soia este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega 3, esențiali pentru sănătatea inimii.

Efectul antioxidant al brânzei tofu este dat de izoflavoni, compuși puternici existenți în toate produsele din soia, care combat radicalii liberi și susțin sistemul imunitar împotriva infecțiilor, tumorilor și efectelor nocive ale mediului.

Beneficiile consumului de tofu:

Scade colesterolul

Echilibrează nivelul de estrogen

Susține oxigenarea sângelui

Întârzie îmbătrânirea

Protezează sistemul osos.

Are efect oxidant

Se poate folosi în diete

Benefic pentru problemele și dezechilibrele sistemului endocrin

Previne cancerul și luptă contra radicalilor liberi

Protejează pielea de oxidare

Ingrediente

200 g de tofu proaspăt, scurs și sfărâmat

½ linguriță ghee

¼ cana praz tocat sau ceapa

Un praf de piper negru

½ linguriță chimen

½ linguriță pulbere de curry

¼ linguriță de coriandru

¼ linguriță mărar

⅛ linguriță nucșoară

¼ cană roșii tăiate cubulețe

¼ cană dovlecei tăiați cuburi

½ cană spanac proaspăt

⅛ cană busuioc tocat

Mod de preparare

Se sfărâmițează tofu și se lasă de o parte într-un bol.

Se încălzește o tigaie mare, la foc mediu și se adăugă ghee, prazul și condimente. Se fierbe pentru 2 minute.

Se adaugă roșiile, dovlecelul și spanacul. Se lasă pe foc să se rumenească, 4 sau 5 minute, până când legumele încep să se înmoaie.

Se adaugă tofu pisat și se amestecă  până când este bine combinat. Se continuă să se amestece până se încălzește tofu.

Garnisiți cu bucuioc tocat.

Poftă bună!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook