Tort de pere cu nuci pecan și condimente chai Skip to main content
tort-pere-nuci

În timpul sezonului rece este recomandat să ne alimentăm cu mai multe ingredinte spicy pentru a putea crește focul digestiv - agni. Pentru această periodă, vă recomadam un tort elegant, gustos, contimentat, ce se potrivește ușor la diverse diete și poate fi pregătit inclusiv pentru mesele festive.

Citește și: Desert vegan: Tort de mere cu glazura de cocos

Ingrediente

Condiment chai:

1 lingură scorțișoară măcinată

2 lingurite ghimbir macinat

2 lingurițe cardamom măcinat

1 ½ lingurițe de ienibahar macinat

½ linguriță cuișoare măcinate

¼ linguriță piper negru măcinat

Image
tort-pere

Tort:

3 căni de pecan crud (340 grame) sau sub 340 grame de migdale sau alune măcinate.

4 ouă, separate

¾ cană de zahăr

1 linguriță melasă 

1 linguriță de sare de mare

Pere Prăjite:

2 pere

1 lingura unt

1 lingură zahăr

1 linguriță condiment chai

Image
tort-pere-nuci-scortisoara

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Pregăti-ți tava de tort cu o hârtie de copt. Ungeți hârtia și părțile laterale ale tăvii.

Pregăti-ți amestecul de condimente chai. Se amestecă scorțișoară, ghimbirul, cardamomonuș, ienibahar, cuișoarele și piperul negru într-un castron. Puneți deoparte 1 linguriță de amestec pentru a le folosi pe pere mai târziu.

Amestecă nucile pecane crude, amestecul de condimente chai și sarea într-un robot de bucătărie până când nucile sunt fine. Important! Nu le transforma în unt. Ar trebui să fie textura nisipului grosier.

Într-un castron, bateți gălbenușurile de ou cu zahărul și melasa până când amestecul devine emulsionat și de culoare mai deschisă.

Adăugați pecanele și amestecați pentru a combina. Amestecul va fi destul de gros.

Bateți albușurile.

Așezați 1/3 din albușurile bătute în amestecului de pecan. Folosind o spatulă de cauciuc sau o lingură mare de metal, amestecă-ți ușor albușurile și făina de pecan de jos spre centru și apoi spre margini. Apoi adăugați ½ din amestecul de albuș rămas și repetați procesul de amestecare. Adăugați albușul rămas și repetați procesul până când ați încorpora complet aluatul.

Se toarnă în tigaia de tort.

Coaceți la 180 grade într-un cuptor preîncălzit 25-30 de minute sau până când tortul este ferm la atingere.

Citește și: Turmeric Chai Latte

Pere prăjite (cuptor 230 grade)

Perele se curăță de coajă și sâmburi și se taie felii

Așezați-le pe o tavă pe foia de copt.

Tăiați untul în câteva felii și împrăștiați uniform.

Presară condimente și zahăr deasupra.

Prăjiți în cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de 15 minute sau pana când se înmoaie.

Adăugați cu pere calde deasupra tortului și opțional nuci pecane.

Poftă bună!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

 

Comenteaza cu Facebook