3 asane simple pentru echilibrare hormonala Skip to main content
3 asane simple pentru echilibrare hormonala

Yoga poate fi foarte folositoare si benefica pentru echilibrarea hormonala naturala. Este echivalentul unei terapii alternative, naturale si fara efecte secundare.

Sistemul endocrin, alcatuit din glandele care produc hormoni, este esential pentru buna functionare a organismului uman. De el depind foarte multe: nivelul de energie, metabolismul. Dezechilibrele hormonale produc dureri de cap, afectiuni ale pielii, oboseala, insomnie, fluctuatii mari ale greutatii corporale, stari schimbatoare. Mentinerea functionarii optime a sistemului endocrin contribuie masiv la sanatatea intregului organism.

CITESTE 4 asane pentru echilibrarea emotiilor

Anumite posturi yoga pot stimula glandele endocrine si functionarea lor normala. Aceasta inseamna producerea consistenta si distribuirea hormonilor in corp. Focusarea pe respiratie, in timpul practicii yoga, prin tehnici pranayama, este folositoare, de asemenea. Ajuta la functionarea mai eficienta a sistemului endocrin.

Daca te confrunti cu diverse simptome legate de buna functionare a sistemului endocrin, incearca aceste posturi si adauga-le in practica ta zilnica.

Sasangasana sau postura iepurelui

sasangasana

Aceasta asana stimuleaza tiroida si glandele paratiroide. Totodata, se spune ajuta la combaterea efectelor depresiei. Glanda tiroida se afla in gat si secreta hormoni care regleaza cresterea si functiile metabolice. Glandele paratiroide se afla in aceeasi zona si controleaza nivelul de calciu din organism. Daca echilibrul hormonal al glandelor paratiroide este perturbat, afecteaza distributia de calciu.

Postura se mentine, stand confortabil, timp de 5 respiratii complete si profunde. Se repeta de trei ori.

CITESTE 5 asane care fortifica sistemul imunitar

Bhujangasana sau postura cobrei

bhujangasana

Postura cobrei maseaza glanda adrenala si stimuleaza buna functionare a acesteia. Cand glanda adrenala functioneaza optim, organismul este mult mai apt sa combata stresul si sa elibereze tensiunile.

Se mentine asana timp de pana la un minut, inspirand si expirand profund, inainte de a te lasa inapoi, jos, pe podea. Se repeta de cateva ori pentru a simti si a te bucura de beneficiile sale.

Ustrasana sau postura camilei

ustrasana

Postura camilei este renumita datorita multiplelor sale beneficii, printre care se numara, nu in ultimul rand, capacitatea de a ajuta la reglarea hormonala. In timp ce mentii postura, ea lucreaza la stimularea organelor interne, in special in zona gatului. Astfel actioneaza direct asupra tiroidei si glandelor paratiroide.

Se mentine postura timp de 30 de secunde inainte de ridicarea toracelui si revenire. Se repeta asana de cateva ori.

 

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite

Comenteaza cu Facebook