Liliana Ionescu: „Mă gândesc la yoga ca la o bunică înțeleaptă, blândă și iubitoare.” Skip to main content
Liliana-Ionescu-instructor-yoga

Liliana Ionescu are 51 de ani și a descoperit yoga la 42 de ani, într-o perioadă dificilă când era vizitată de o depresie. Yoga a devenit astfel salvarea ei, i-a oferit spațiu să se deschidă, să se cunoască, să fie. După aproape 10 ani de practică încă află lucruri noi despre ea, prin propria practică.

Liliana este instructor yoga yoga pentru copii și familii din 2013. Practica alături de ea este una conștientă, având 4 clase pe săptămână.

Mai multe despre Liliana în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Am 51 de ani și am descoperit yoga pe când aveam 42. Înainte de yoga, eram jurnalist, am lucrat peste 15 ani presă tv și scrisă, la care nu am renunțat nici după ce am devenit instructor. Sunt instructor de yoga pentru copii și familii din 2013, am două diplome :)) ambele certificate de yoga Alliance, JogaMoka Budapesta și Rainbow Yoga. În 2017 m-am certificat ca instructor de yoga pentru adulți, sub îndrumarea lui Julio Papi, la Daanasana School of Yoga.

Image
Liliana-Ionescu-instructor-yoga

Yoga a intrat în viața mea încetișor, într-o perioadă dificilă, în care mă confruntam cu depresia, însă nu prea conștientizam că despre asta este vorba. Sau nu voiam să recunosc. Nici acum nu știu cum mi-a venit ideea să încerc practica yoga, cert este că am deschis laptopul și am căutat yoga pentru depresie. Practicam 10-15 minute, corpul meu era destul de rigid, dar după primele sesiuni am simțit că mintea devine mai calmă și mai clară. Spuneam atunci că yoga a fost salvarea mea, cred asta și acum. Mi-a oferit spațiu să mă observ, să mă cunosc, să fiu. Practic yoga de aproape 10 ani și încă sunt uimită cum, în fiecare sesiune, descopăr lucruri noi despre mine.  

Vezi aici Set carduri cu 53 de asane Yogasat + broșură ghid meditație

Yoga în primul rând, mi-a adus liniște în minte, a făcut ordine între gânduri, mi-a oferit cu generozitate poziția observatorului care nu judecă, nu ceartă, nu etichetează. Mă gândesc la yoga ca la o bunică înțeleaptă, blândă și iubitoare, în brațele căreia orice aș face sunt oricând binevenită, iubită și acceptată exact așa cum sunt. Corpul meu este în continuă transformare, se deschide cu blândețe, în ritmul său. Sunt o mare vorbăreață și cumva cred că iroseam multă energie vorbind atâta, acum vorbesc mai puțin și ascult mai mult. Nu doar pe ceilalți, dar mă ascult și pe mine mai mult. Categoric mi-a schimbat modul de viață, și la fel de categoric mai am de lucrat aici, dar se știe că suntem work in progress toată viața.

Practic la clase, împreună cu participanții, de 4 ori pe săptămână, și reușesc să îmi fac practica personală de 3 ori pe săptămână. Încă nu reușesc să practic în fiecare dimineață, așa cum îmi doresc.

Citește și: Yoga online: da sau nu? Interviu exclusiv Yogasat cu 5 instructori de marca din România

Practic yoga conștientă, nu-s neapărat o fire sportivă, nu m-a motivat niciodată performanța fizică. Sunt înclinată către introspecție și observare a procesului interior. Practica asanelor este pentru mine o formă de meditație, la fel cum sunt și dansul și plimbările în natură. În unele dimineți, practic pranayama și setarea intenției pentru ziua care începe, în altele, o meditație scurtă de scanare a corpului, sau de conectare cu inima.

Image
Liliana-Ionescu-instructor-yoga

Prima mea formare în yoga a fost ca instructor pentru copii și timp de 6 ani am susținut clase la World Class, în grădinițe, after-school, în studio-ul pe care l-am avut în Corbeanca până anul trecut. Au crescut mulți copii pe saltele, sub îndrumarea mea, și am văzut cât de frumos și armonios se dezvoltă prin practica yoga.

Îl urmăresc pe profesorul meu, Julio Papi, pe David Meloni, pe Bernie Clark, pe colegele mele, consider că fiecare dintre noi suntem, la un moment dat, maestru pentru cineva. Cel mai mult mă străduiesc să îmi urmez maestrul interior.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook