4 asane pentru echilibrarea emotiilor Skip to main content
4 asane pentru echilibrarea emotiilor

Yoga are capacitatea de a debloca, vindeca si echilibra emotiile. Celor care practica in mod regulat probabil li s-a intamplat sa stea in Savasana cu lacrimi curgandu-le pe fata sau zambind asa de tare, ca aproape durea.

Toti ne confruntam cu emotii care pot scapa de sub control, in situatii si conjuncturi precum esecuri, decesele celor dragi, divorturi, finaluri, reinceputuri. Schimbarea este inevitabila in viata oricui si poate fi provocatoare, adesea dificil de gestionat. Emotiile ne pot da stari pozitive intense, dar ne pot si afunda in depresie, anxietate, lipsa increderii, sentimentul inutilitatii si alte senzatii negative.

CITESTE 6 asane pentru imbunatatirea echilibrului si a posturii

Aceste 4 asane pot face minuni pentru echilibrarea emotiilor:

uttanasana 1

1. Uttanasana

In timp ce executi postura, permite eliberarea oricarei presiuni sau emotii. Mentine postura timp de 10-15 respiratii complete. Fii relaxat in timp ce te “inradacinezi” cu mainile in pamant, de parca ai extrage energie vindecatoare si binefacatoare de acolo.

vrksasana

2. Vrksasana

Postura copacului se mentine timp de 10-20 de respiratii profunde, pe care sa le simti in zona inimii. Iti ofera o senzatie de stabilitate, de inradacinare, precum un copac urias.

CITESTE 5 asane si 5 motive sa-ti incepi ziua cu yoga

virabhadrasana 2

3. Virabhadrasana II

Ramai in postura timp de 20-25 de respiratii si umplete-te cu energie si vitalitate din pamant. Imagineza-ti cum zona inimii se umple de lumina si te cuprind sentimente de putere si incredere.

salamba sarvangasana

4. Salamba Sarvangasana

Aceasta postura este doar pentru practicantii avansati. Daca esti incepator sau nu practici yoga cu regularitate, poti executa postura in varianta mai simpla, intins pe spate, cu picioarele ridicate in aer.

Se mentine timp de 25-50 de respiratii. Inversiunile ajuta la modificarea perceptiei si la intinerirea corpului. De asemenea, tonifica si purifica sistemul endocrin. Poti continua cu Halasana, postura plugului.

Prin practica frecventa a asaelor yoga, vei putea observa cum te simti mult mai vesel, echilibrat, increzator si mai putin impresurat de frici. Practica faciliteaza trecerea prin experiente si schimbari cu mult mai multa stabilitate emotionala.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

*In februarie 2020 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

 

Comenteaza cu Facebook