turmericul are peste 600 de beneficii pentru sănătatea noastră Skip to main content
600 de motive pentru care această plantă ayurvedică este cea mai valoroasă plantă din lume

Potrivit spuselor lui Sayer Ji, fondatorul GrenMedInfo, turmericul este mai eficient decât orice medicament din farmacii. Sayer susține: “În loc să aibă mai multe reacții adverse decât beneficii, așa cum au majoritatea medicamentelor produse de industria farmaceutică, a fost dovedit științific că turmericul influențează pozitiv peste 160 de procese fiziologice din organismul uman. Medicina ayurvedică folosește turmericul de mai bine de 6.000 de ani iar studiile moderne au dovedit că efectele acestuia pot fi comparabile cu cele ale ibuprofenului, hidrocortizonului și chiar a substanțelor folosite în chimioterapie.”

Din nefericire însă, turmericul este o plantă, nu o substanță chimică, așa că nu poate fi patentat în scopul de a aduce câștiguri companiilor farmaceutice. Drept urmare, proprietățile sale tămăduitoare sunt ignorate.

Cei care cred că tratamentele convenționale sunt mai eficiente se păcălesc singuri. E drept, de multe ori acestea își fac efectul mai repede, însă de multe ori răul făcut e mai mare, repercusiunile apărând la scurt timp după tratament.

Oamenii de știință sunt de părere că turmericul are peste 600 de beneficii pentru sănătatea noastră. Câteva dintre cele demonstrate prin studii realizate sunt următoarele:

 distruge celulele canceroase

 ne protejează de radiațiile la care suntem expuși zilnic

 reduce inflamația din organism

 ne protejează de mediul toxic

 previne boala Alzheimer

Comenteaza cu Facebook