Alex Filimon: „Cu cât avansezi mai mult în practica cu atât capacitatea de înțelegere crește.” Skip to main content
Alex-Filimon-instructor-yoga

Alex Filimon practică zilnic, de la o ora la trei-patru ore, câteodată și mai mult iar efectele de care a devenit conștient după câțiva ani au fost resimțite în primul rând la nivelul fizic, a scăpat de arsurile de stomac și și-a dezvoltat mobilitatea și a observat creșterea energiei și un echilibru mental.

Ca și copil a practicat sportul, ca mai apoi sportul la nivel de performanță ca mai apoi să treacă la yoga. Urmează stilul Iyengar și participă în mod regulat la clasele lui Rembert Petrus profesor în cadrul Institutului Iyengar Yoga din Amsterdam.

Mai multe despre Alex în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga reprezintă pentru mine o poveste interesanta care în care eu sunt personajul secundar care trece printr-o serie de aventuri în care sprijinul a venit dintotdeauna de la cel mai bun prieten cu care am fost sunt și voi rămâne conectat: yoga. Sprijinul e reprezentat de o serie de posturi practicate pentru menținerea echilibru fizic, sau de pranayama (respirații) pentru reglarea energetică și emoțională sau meditații pentru menținerea unei bune sănătăți mentale.

Image
Alex-Filimon-instructor-yoga

Efectele pozitive de care am fost conștient după câțiva ani și pe care le-am resimțit la nivel fizic, au fost în primul rând de rezolvarea unor probleme de sănătate și anume, arsuri la stomac care erau destul de frecvente, apoi de creșterea a mobilității articulare, creșterea energiei și un echilibru mental.

Prin practica zilnică și durata din ce în ce mai mare, modul de viață se modifica, se schimba. Cât dormi, ce mănânci, cât mănânci ce alte lucruri faci în afara practicii pot influenta în bine sau mai puțin bine practica și rezultatele. Cu cât avansezi mai mult în practica cu atât capacitatea de înțelegere crește iar pegatirea în prealabil pentru practica devine mult mai precisa și exacta.

Practic în fiecare zi de la o ora la trei-patru ore, câteodată și mai mult.

citește și: Manual de Pranayama. Expiratia si retentia.

Unele grădinițe și scoli private au deja în programa lor introdusă yoga. Da, cu siguranță poate fi folosita ca un instrument care poate aduce beneficii si schimbări în orice domeniu la nivel local sau global mai ales dacă este practicată în mod regulat și constant. In unele culturi yoga este parte integrată a activității de zi cu zi a oamenilor.

Image
Alex-Filimon-instructor-yoga

Din punctul meu de vedere exista doar Yoga. Am avut o activitate fizica intensa de mic urmând apoi un sport la nivel de performanta și lucrând în industria de fitness&wellnesss trecerea către yoga am făcut-o la nivel fizic iar lucrul la nivel fizic mă duce la un nivel de conștientizare mult mai rapid și mult mai greu ar fi pentru mine invers. Cu siguranță poate pentru alte persoane și folosind alte stiuri de yoga în sens invers le poate fi mai ușor.

Citește și: Ce este Kumbhaka si ce beneficii are

Urmez stilul Iyengar, particip în mod regulat la clasele lui Rembert Petrus profesor în cadrul Institutului Iyengar Yoga din Amsterdam și încerc sa urmăresc toți practicanții ai acestui stil, indiferent de nivel.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook