Alina Rateanu: „Yoga mi-a tradus ce este în esență conectarea.” Skip to main content
Alina-Rateanu

Alina Rateanu a început practicata yoga în 2017 într-o perioadă mai grea din viața ei. Curioasă fiind de învățătura yoga și ce este în spatele acelei chemări a urmat cursuri de Hatha Yoga 200, Yoga Nidra, Yin Yoga și Terapia Yoga 300 în Sydney, Abu Dhabi, Dubai, Kathmandu, Seychelles, Koh Phangan, India, Kuala Lumpur, Phuket, Saigon.

Yoga a devenit astfel tot ceea ce este și tot ceea ce face, îmbunătățindu-i calitatea experienței. Prin Yoga, a descoperit că totul se extinde si fluidizează, că yoga are darul comunității, al apartenentei.

Mai multe despre Alina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga este tot ceea ceea ce sunt și fac de dimineața până seara. Am început să practic yoga pe bune în 2017, când treceam printr-o perioada destul de grea și nu mă puteam concentra la nimic. M-a ajutat atât de mult, încât am vrut sa înțeleg ce e în spatele chemării si cum reușește să mă aducă din ce in ce mai aproape de mine.

Astfel am ajuns sa urmez cursuri de Hatha Yoga 200, Yoga Nidra, Yin Yoga și Terapia Yoga 300. Am practicat cu instructori în Sydney, Abu Dhabi, Dubai, Kathmandu, Seychelles, Koh Phangan, India, Kuala Lumpur, Phuket, Saigon.

Image
alina-rateanu

Practica este ca o poveste, cu un început in care îmi setez cadrul de lucru, în care îmi aduc energia dinspre exterior înspre interior. Pornind dintr-o nevoie, am ajuns sa integrez Yoga la nivel mental, fizic si spiritual prin tot ceea ce am simțit, învățat și trăit.

Ca beneficiu principal, Yoga mi-a tradus ce este în esență conectarea. Nu m-am gândit nicicum la beneficiile fizice, care au apărut oricum pe parcurs ca un dar neașteptat: flexibilitate, tonifiere, rezistenta. La nivel mental, mi-am desăvârșit claritatea si puterea de concentrare. Ceea ce înainte risipeam, acum folosesc cu recunoștință.

Respirația îmi conduce practica și tot ce se întâmplă pe parcursul zilei este doar o inspirație profunda a vieții care se manifesta prin mine, conștient. Ceea ce cunosc prin Yoga, ofer mai departe in exterior prin ceea ce sunt eu ca om.

Citește și: Sincronicitatea – modul prin care Universul îți transmite mesaj

La nivel spiritual, a participat alături de alte resurse la deschiderea mea către bucuria vieții, simplitate si iubire necondiționată.

Tot ce se întâmplă pe saltea este o extensie a tot ceea ce se întâmplă în viată reala și tot ce se întâmplă în viată reala eu traduc pe saltea prin mișcare, respirație și focus.

 “Tot ceea ce este, este”. Frumusețea fiecăruia stă în unirea diferențelor si asemănărilor. Vin cu o responsabilitate față de propriul meu corp, să mi-l iubesc, sa mi-l respect si sa mi-l susțin. La rândul lui, el îmi susține călătoria mea mentala, spirituala și fizica in aceasta lume. Să trăim în vitalitate este un mare dar al vieții, de aceea trăitul in recunoștință față de tot ceea ce suntem ne recreează experiența continuu. Prin urmare, Yoga mi-a îmbunătățit calitatea experienței mele, iar eu îmi propun sa extind acest dar către femeile cu care mă întâlnesc pe saltea. Ador sa lucrez cu ele si sa le recunosc scânteia. Creștem împreună în fiecare zi si ce cunoaștem în noi, oferim mai departe celor din jurul nostru. Fie ca e vorba despre motivație, inspirație, creativitate, sprijin, un gând bun, iertare, iubire, blândețe, compasiune, acceptare. Le exersam cu noi, prin noi si speram sa fim părtașe la frumusețea acestei lumi.

Practic 5 zile pe săptămână cu doua zile de repaus, in care ofer corpului oportunitatea de a se relaxa, de a-si urma cursul firesc al realității, un spațiu vital pentru recalibrare, centrare si observație.  

Yoga este practicata la nivel mondial sub diferite forme. Sunt instituții de învățământ și locuri de munca unde Yoga este recunoscută și practicata. Chiar și in România sunt centre de educație unde chiar de la grădiniță exista aceasta deschidere. Cred ca totul se întâmplă, când oamenii vor fi pregătiți să primească. Yoga ne oferă și darul comunității, al apartenentei. Prin Yoga ne unim și energia aceasta devine vitala in conștiința colectiva. Până atunci, noi avem responsabilitatea de a educa.

Image
alina-rateanu

Trăitul în suferință continua ne limitează experiența. Eu mă invit adesea sa îmi reamintesc ca pot trai în iubire, pace, armonie și bunăstare și că am capacitatea de a fi tot ceea ce sunt menita sa fiu si fără sa trec prin angoasa ci prin trezvie. Uneori, persoanele cu care lucrez vin și spun după o săptămână în care nu au practicat asanele ca simt iarăși o rigiditate a corpului, că parcă totul stă în tensiune și mișcarea este îngreunata. Pana la Yoga, nu recunoaștem ceea ce era dincolo de ceea ce trăiam fizic, mental si spiritual de zi cu zi. Prin Yoga, am descoperit că totul se extinde si fluidizează. Am înțeles că exista mult mai mult dincolo de ceea ce știm și putem. Doar prin disciplina ajungem să cunoaștem ceea ce Yoga are sa ofere si de acolo drumul este tot înainte. Dacă nu ai practicat astăzi asane sau poate o săptămână, doua, trei, asta nu înseamnă ca te-ai îndepărtat de la călătoria ta. Practic Yoga urmând tradiția, dar in același timp îmbrățișez și aspectele ei moderne.

Astăzi urmez maestrul din mine, așa cum mi se înfățișează. De-a lungul practicii mele, am întâlnit învățători la fiecare cotitura de strada și de la fiecare am învățat ceva care mi-a desăvârșit călătoria. Oamenii care au avut un impact deosebit sunt: primul meu instructor de Yoga din Abu Dhabi, Kateryna Savych; Maria Zamfirache- un spirit liber care mi-a tradus esență femininului si a clarității, Stephan Kahlert care mi-a tradus Bhagavad Gita în termeni ușor de înțeles, Pallavi Kavhane care m-a făcut să conștientizez beneficiile Terapiei Yoga si Stefan H. care m-a ajutat sa accept prin iubire ciclul viață-moarte-viața. Fiecare om reprezintă un potențial invatator, asa ca tare bine ne-ar fi, daca ne-am uita unii la altii cu ochii plini de lumina si curiozitate. Aici, chiar ne avem unii pe altii!”

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook