Ana Werczberger: „Yoga pentru mine este ca un balsam pe care îl aplic acolo unde am nevoie” Skip to main content
femeie-yoga-asana

Ana Werczberger predă Vinyasa Flow iar în rutina ei zinică a introdus practica yoga. Îi place să învețe continuu și consideră că învățătura este un proces permanent, pe toată durata vieții. Află mai multe despre Ana în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

Practicând yoga am reușit să încep să percep viața din interiorul corpului și mișcarea care se produce în interior când corpul fizic se oprește, am realizat ca exista mai multe stări în care mintea poate sa aibă acces și ca fiecare stare este reala și nu în competiție cu cealaltă, am realizat ca îmi pot asculta corpul și mesajele pe care el le transmite atunci când am mintea liniștita, focusată și inima deschisă .

Practicând yoga am simțit ce înseamnă să mă bucur de momentul prezent, să îmi depășesc limitările fizice, mentale & emoționale, să fiu blândă cu mine și sa îmi dau seama că viața este într-o permanentă curgere și că ceea ce o blochează sunt propriile gânduri limitative, am învățat cum sa le eliberez din corp și sa îmi las propria energie internă să mă hrănească și să mă susțină în loc să mă saboteze.

Image

Yoga pentru mine este ca un balsam  pe care îl aplic acolo unde am nevoie și simt vindecarea pe care mi-o oferă, pur și simplu face parte din mine și nu ma vad trăind fără ea.

Având corpul ca și canal de comunicare între minte și suflet am învățat cum respirația este cea care le unește și le face să lucreze împreună pentru a simți liniștea mentală, forța fizica și un sentiment de bucurie care îmi inundă întreaga ființă .

Rutina mea este zilnica, îmi fac practica cel puțin 1 data pe zi și aceasta cuprinde de fiecare data asane, pranayama, meditatie, bandhe, mudre și când simt nevoia de mai  mai mult aduc desenarea și colorarea mandalelor, cântarea mantrelor în propria practică

Îmi place sa predau  clase de yoga conștienta chiar dacă pare și sportiva pe alocuri, stilul meu preferat de predare fiind Vinyasa flow.

Îmi place sa învăț încontinuu și consider că învățătura este un proces permanent, pe toată durata vieții, de aceea merg la cursuri care mă atrag, citesc mult și nu în ultimul rând îmi ascult corpul, pentru că , pentru mine corpul meu este maestrul meu.

Am avut perioade în care am cautat în exterior maeștrii pentru mine și atunci am realizat că maestrul se găsește în interiorul meu și este nevoie doar de a avea curajul de a îl urma și a îi asculta vocea .

Sunt câteva persoane  care și-au pus amprenta mai mult asupra deschiderii drumului meu în Yoga și le sunt recunoscătoare  pentru că mi-au oferit ce aveam nevoie în acele etape din viața mea. Pana în momentul prezent  ii reamintesc cu drag pe Irene Zarour, Julio Papi și Sudhir Rishi.

Image

De când am devenit și mămică mi-am propus să aduc practica de yoga și în viața băiețelului meu și să se bucure și el de beneficiile acestei practici încă din copilărie. Pot spune că am reușit să îi ofer acest dar și ca îi place să facă asane, să cânte mantre, sa facă vizualizări și se împrietenește și cu exercițiile de respirații. Am văzut cât de mult îl ajuta și îl susține și pe el aceasta practica în gestionarea emoțiilor și cunoașterea propriului corp 🙏

Cred cu toată ființa mea că această practică este de un folos real pentru orice persoană care vrea să ducă o viata mai conștientă , mai asumată , mai liberă de frici, mai conectată cu propria putere.

Mulțumim Ana. Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook