Cum sa executi asane dificile acasa Skip to main content
Cum sa executi asane dificile acasa

Iata cum poti executa asane dificile acasa. Unor practicanti le plac posturile cu grad sporit de dificultate. Asanele avansate pot prezenta, insa, si anumite potentiale riscuri. Practica yoga acasa, in sine, poate fi considerata o practica avansata, deoarece nu implica ghidarea si supravegherea unui profesor. Practicantii trebuie sa fie bine instruiti si avansati de un profesor experimentat pentru a practica acasa, in conditii de siguranta.

CITESTE Top 3 exercitii yoga pentru oameni care nu au timp

Cateva recomandari pentru practica de acasa a posturilor dificile.

Profesorul tau de yoga conteaza foarte mult

Cu atat mai mult cu cat vrei sa practici si acasa, conteaza enorm de la cine inveti. Profesorul tau de yoga este cel care pune bazele practicii tale si te indruma catre practica personala. Daca nu esti sigur ca te descurci pe cont propriu, ia in considerare varianta de a practica acasa, cu profesorul tau, in sesiuni private.

Astfel, vei castiga si mai multa incredere in tine si in practica ta. Daca esti ghidat, la inceput, inclusiv acasa, riscurile de accidentare sunt mult diminuate si diverse situatii potential periculoase pot fi evitate.

 

Porneste de la asanele de baza

Asanele complexe sunt “construite” din asane mai simple si mai usor de realizat, din asane de baza. Cand incepi prin executia asanelor de baza, devine mult mai usor si sigur sa reusesti executia asanelor complexe. Astfel, te asiguri ca iti pastrezi aliniamentul postural si anatomic, ca executi corect si fara riscuri de accidentare.

Chiar daca asanele simple ti se pot parea plictisitoare, dupa ce le repeti vreme indelungata, practica-le consecvent in continuare, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Asanele de baza au efecte asupra fortei si flexibilitatii fizice, cat si asupra psihicului. Practica lor sustinuta contribuie la echilibrul fizic si psihic. Iar asanele avansate sunt constituite din variatiuni ale asanelor de baza.

CITESTE 13 momente în care practici yoga fara să știi

Invata temeinic variatiunile asanelor de baza

Cu cat explorezi mai mult posturile care stau la baza asanelor complexe, cu atat intelegi mai bine cum le poti modifica, adapta, varia, combina. Orice mare succes consta in pasi mici. Procedeaza la fel, cu rabdare si consecventa, in practica ta yoga.

Este foarte important sa studiezi, sa inveti. Fiecare asana antreneaza diferite parti ale corpului, diferiti muschi. Pentru practica de acasa, ai nevoie de o suita de asane prin care sa iti antrenezi armonios intregul corp. Iar pentru asta, este necesar sa studiezi stiinta yoga.

 

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook