Yoga ar putea face diferenta dintre esec si succes in viata copiilor, potrivit studiilor stiintifice Skip to main content
Yoga ar putea face diferenta dintre esec si succes in viata copiilor, potrivit studiilor stiintifice

Pentru ca doar ce a fost Ziua Copilului si sanatatea, bunastarea si educatia copiilor sunt prioritare pentru parinti, iata ce s-a descoperit in acest sens. Yoga in scoli are un impact profund asupra comportamentului, acesta este un fapt dovedit stiintific.

La o scoala din Norfolk, s-au introdus cursuri de yoga, in special pentru copiii cu nevoi speciale, incluzand autism si ADHD. Directorul a declarat ca proiectul i-a ajutat pe copii sa reactioneze mai bine cand se confrunta cu provocari emotionale si sociale.

CITESTE 4 MOTIVE PENTRU CARE COPILUL TĂU AR TREBUI SĂ PRACTICE YOGA

Profesorul de yoga s-a concentrat pe tehnici care induc calmul. In urma testului, copiii au gestionat mult mai bine raspunsul la stres, anxietate si depresie. Directorul Chris Edward a declarat: “Am vazut cum practica yoga are un impact profund asupra anumitor copii. Par mai calmi si mai linistiti in relatie cu ei insisi si cu tot ce-i inconjoara. Avand un control mai bun al propriilor sentimente, comportamentul si atitudinea lor fata de invatatura si fata de viata, in general, s-au imbunatatit.”

yoga copii

Centrul National pentru Informatia Biotehnologica din SUA (NCBI) se ocupa de stiinta avansata si de ultimele cercetari biomedicale si genomice. Institutia a realizat un studiu amplu, bazat pe toate studiile importante din ultimele decenii, legate de beneficiile yoga. Concluziile au aratat ca tehnicile yoga influenteaza in mod specific starea psihica, iar cercetarile beneficiilor psihofiziologice ale practicii yoga si ale meditatiei au dovedit imbunatatiri clare in autoreglarea emotionala, reducand considerabil nivelul de anxietate, de stres si de soc post traumatic. S-a constatat o imbunatatire a starii generale a individului si a calitatii vietii sale.

Copiii si adolescentii din lume petrec in jur de 10-15 ani in institutiile de invatamant. Acestea au potentialul de a-i invata obiceiuri sanatoase de la o varsta frageda, declara NCBI. Pentru copiii care se confrunta cu stres, anxietate, traume, abuzuri, dificultati sau dizabilitati in invatare, chiar si cei de care colegii rad sau pe care ii batjocoresc, mai ales pentru toti acestia disciplina dezvoltata prin tehnicile yoga ar putea reprezenta diferenta dintre esec si succes in viata personala si profesionala.  Cu atat mai mult cu cat majoritatea problemelor mentale apar si incep sa se dezvolta in copilarie si adolescenta.

CITESTE CRESTEREA COPILULUI INTR-UN MEDIU SPIRITUAL ARE O MULTIME DE BENEFICII

Studiile despre utilizare practicilor yoga in scoli au demonstrat ca astfel de programe ii pot ajuta pe copii sa-si redobandeasca increderea in sine, stima de sine, sanatatea psihica, le pot induce atitudini pozitive, contribuie la o mai buna concentrare si reduc stresul si anxietatea. Capacitatea de a gestiona stresul si anxietatea, cauzate de cerintele psihosociale, si de a mentine sanatatea fizica si psihica sunt nepretuite in orice sfera a vietii umane, inclusiv in educatie.

Din pacate, programele traditionale de invatamant si educatie se concentreaza, in primul rand, asupra dezvoltarii intelectuale, iar institutiile de invatamant pun pe plan secund programele dedicate sanatatii. Insa elevii trebuie sa fie sanatosi pentru a invata, iar realizarile educationale sunt in stransa legatura cu starea de sanatate, concluzioneaza NCBI.

Surse: www.bbc.com, www.ncbi.nlm.nih.gov

 

Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.

Comenteaza cu Facebook