Cresterea copilului intr-un mediu spiritual are o multime de beneficii Skip to main content
Cresterea copilului intr-un mediu spiritual are o multime de beneficii

Un studiu facut recent de catre cercetatorii de la Harvard arata ca practicile religioase ori spirituale au un impact benefic asupra copiilor, fiind importante in educatia si pentru dezvoltarea acestora.

Oamenii de stiinta au analizat datele a peste 5000 de persoane pentru a vedea ce impact au rugaciunea/ meditatia in dezvoltarea copiilor si tinerilor, pana la varsta de 20 de ani.

S-a constatat astfel ca cei care au participat la slujbe ori adunari cu tenta spirituala in copilarie sau adolescenta sunt cu 18% mai fericiti la maturitate, comparativ cu cei care nu au avut asemenea preocupari.

Mai mult decat atat, acestia au avut grad de implicare cu 30% mai mare in actiunile de voluntariat. Riscul de consum de droguri la varsta de 20 de ani a fost cu 33% mai mic in cazul acestora.

Citeste: 4 motive pentru care copilul tau ar trebui sa practice yoga

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu neaparat participarea la slujbe are acest efect asupra copiilor si adolescentilor ci, mai degraba, practicile individuale deprinse din familie, precum meditatia sau rugaciunea.

Un alt studiu, facut de aceasta data de catre cercetatorii de la Universitatea Standford, a analizat impactul pe care practicile spirituale ori religioase il are asupra rezultatelor scolare ale celor mici. S-a descoperit astfel ca rezultatele cele mai bune la scoala le au copiii care au fost crescuti intr-o familie religioasa ori orientata catre spiritualitate. Cele doua trasaturi pe care latura spirituala le cultiva si care contribuie la rezultatele scolare mai bune ale acestora sunt constiiciozitatea si abilitatea de a coopera.

Asadar, copiii crescuti in familii de crestini practicanti, de practicanti de yoga si nu numai, sunt mai fericiti, dar au si rezultate scolare mai bune. Incurajeaza-ti copilul sa se roage, sa mediteze ori sa creeze o conexiune cu Divinitatea si ofera-i, de asemenea, un exemplu demn de urmat – puterea exemplului e cea mai importanta pentru copii asa ca parintele ar trebui sa se concentreze asupra acestui aspect.

Comenteaza cu Facebook