Interviu Anda Vasilescu - instructor Skip to main content
femeie-naukasana

Anda Vasilescu are 32 de ani și predă clase private de Yoga de 2 ani și jumătate. Practică de 4 ani și crede cu tărie că Yoga ar putea aduce schimbări semnificative în lume. Aflați mai multe despre Anda din interviul oferit în exclusivitate cititorilor Yogasat.

Prima mea clasă de yoga a fost o clasă de Kundalini yoga și îmi amintesc și acum senzația pe care am avut-o la sfârșitul celor 2 ore de practică. Fiecare celulă îmi vibra într-un mod complet nou, necunoscut, înspăimântător dar plăcut și confortabil în același timp. Acela a fost primul moment în care am știut că yoga va fi parte integrată din viața mea astfel ca, la sfârșitul lunii ianuarie 2018 m-am îmbarcat în avion cu destinația India, Rishikesh unde urma să petrec puțin mai mult de o lună într-un Ashram. Ashramul pe care l-am ales eu este o școală de yoga acreditată de Yoga Alliance care, la sfârșitul celor 300 de ore de curs, mi-a oferit mult dorita diplomă de instructor de yoga.

Image

Aș putea descrie yoga mai mult ca pe o senzație decât ca pe ceva palpabil. Yoga este acel moment în care trupul, mintea și sufletul tău sunt în perfectă comuniune, condusă de o respirație conștientă. Yoga este practica prin care mă conectez cu mine și mă rup de orice este cotidian, este instrumentul care mă ajută să mă descopăr pe mine, așa cum sunt în esență.

Am început să practic yoga acum 4 ani când, o oră pe săptămâna s-a transformat rapid în 3 ore pe săptămână și la mai puțin de un an de la prima clasă, practicam zilnic, fără nicio excepție, chiar dacă asta însemnau doar câteva minute de respirație și meditație, în zilele prea aglomerate pentru a putea avea o practică lungă. În momentul de față predau Hatha și Power Yoga dar atunci când practic pentru mine adaug și Kundalini yoga atunci când simt nevoia de puțin mai multă intensitate.

Ca și beneficii ale practicii Yoga în primul rând am învățat să respir – amplu, conștient, controlat. Am devenit mult mai conștientă de trupul și de emoțiile mele, de importanța unei conexiuni cu mine dar și de mecanismele de apărare și traumele trecutului și de felul în care acestea îmi afectează viața. Am învățat să conștientizez, să accept și să repar tot ce îmi cauzează disconfort, atât la nivel fizic cât și emoțional.

Aș putea spune că  viața mea s-a schimbat de când am început să practic yoga. În activitatea mea zilnică am adăugat cel puțin o oră în care sunt complet conectată cu mine, atât prin asane, respirație dar și prin meditație. Mai mult decât atât, efectele practicii yoga mi-au îmbunătățit semnificativ viața prin relația pe care o am atât cu mine cât și cu cei din jur.

Tocmai de aceea cred cu putere că yoga poate aduce schimbări semnificative în lume. Yoga aduce cu ea liniște, relaxare, conștientă, respect de sine și pentru cei din jurul tău, orice copil ar trebui să învețe asta sub o formă sau alta, încă din primele zile. Aceleași lucruri se pot aplica și la locul de munca, unde îți petreci câteva ore bune din zi, într-un colectiv format din diverse tipuri de oameni. Câteva zeci de minute de yoga îți pot crește atât eficiența cât și calitatea timpului petrecut la birou.

Image

De asemenea, practic meditația încă de la primul contact cu yoga când am experimentat o meditație cu băi de sunete. Acum predau meditația ghidată și cred că este cel mai ușor mod de a reuși să meditezi atât pentru începători dar și pentru cei experimentați. În practica mea, meditația aduce multă relaxare fizică și cel mai important, liniște mentală

Nu urmăresc niciun maestru și nici nu încerc să urmez unul. Maeștrii mei sunt natura, luna, soarele, respirația și trupul meu. Profesional mă documentez din mai multe surse atât din mediu online cât și de la alți instructori de yoga.

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook