Andre Riehl, despre nidra yoga: “adorm la sesiune cei care au probleme” Skip to main content
Andre Riehl, despre nidra yoga: “adorm la sesiune cei care au probleme”

Andre Riehl, unul dintre cei mai apreciati instructori de nidra yoga din lume, studiaza yoga inca din 1972. Articolele si cartile scrise de el i-au adus popularitatea, iar acum sustine cursuri si workshop-uri de nidra yoga in toate colturile lumii.

Nidra yoga este, potrivit spuselor lui Andre, o cale spirituala traditionala care se bazeaza pe relaxarea profunda (sithilikarana) si concentrarea mentala neclintita (dharana).

Andre Riehl a participat, in perioada 18-21 iunie, la YogaSat Festival, care s-a desfasurat in localitatea Fundata, judetul Brasov. In cadrul festivalului, acesta a sustinut sesiuni de nidra, dar si indelungi discutii pe diverse teme.

In cadrul festivalului, Andre a vorbit mai mult despre misiunea instructorului de nidra yoga, detaliind ceea ce face el: “este foarte usor sa adormi pe cineva, iti ia doar cateva minute, mai greu este sa il tii treaz. Tonul profesorului, precum si ritmul vorbirii acestuia sunt elementele care mentin cursantul treaz in timpul unei sesiuni de nidra. Misiunea instructorului este de a gasi ritmul potrivit, care sa asigure relaxarea corpului, precum si mentinerea alerta a mintii”.

In ceea ce priveste metodele prin care poti preveni adormitul in timpul practicii nidra yoga, Andre Riehl sustine ca exista cateva tactici care te ajuta sa nu adormi. Spre exemplu, nu trebuie sa mananci niciodata mult inaintea practicii yoga, dar nici sa te obosesti foarte tare. Oboseala si digestia ingreunata favorizeaza somnul.

“Adorm la nidra cei care au mancat prea mult, dar si cei care au probleme in perioada respectiva – asta pentru ca somnul reprezinta o cale de evadare la indemana, ajutandu-te sa uiti”, a adaugat Andre in timpul unui workshop de nidra yoga.

YogaSat Festival

Comenteaza cu Facebook