Interviu Andreea Madlen Flueras Margescu: “Prin intermediul yoga, putem aduce schimbari semnificative in lume” Skip to main content
Interviu Andreea Madlen Flueras Margescu: “Prin intermediul yoga, putem aduce schimbari semnificative in lume”

Andreea Madlen Flueras Margescu a descoperit yoga la a doua sarcina, iar practica a avut efecte terapeutice asupra sa, din punct de vedere psihic si emotional. Motivata astfel sa ajute si alte persoane sa descopere beneficiile practicii yoga, a urmat cursuri si a devenit instructor. Aflati mai multe despre Andreea Madlen din interviul exclusiv pe care l-a oferit cititorilor Yogasat.

andreea madlen flueras

Yoga, pentru mine, este un stil de viata: face parte din viata mea de zi cu zi, e ‘punctul’ meu de echilibru: ma ajuta sa ma regasesc, sa fiu un om mai bun, sa ma autodepasesc.

CITESTE Interviu Emilia Priceputu: “Niciun guru nu poate face munca in locul tau”

Efectele destul de evidente pe care le-am simtit dupa 30 de zile de practica zilnica au fost in primul rand imbunatatirea starii psihice, avand in vedere ca am inceput sa practic la o saptamana dupa ce am nascut cel de-al doilea copil si oarecum ma simteam destul de ‘incorsetata’ din punct de vedere emotional. Nu stiu daca era un inceput de depresie post partum, ideea e ca m-a ajutat enorm pe plac psihic. Evident, ulterior, am inceput sa vad lucrurile mult mai clar, altfel, cu alti ochi. Era un inceput bun si, usor, usor m-am reechilibrat si oarecum m-am schimbat.

flueras

Dupa o practica, aproape zilnica, de un an de zile, am realizat cat de mult m-a schimbat (in tot acest timp realizam ca, din punct de vedere profesional, nu fac neaparat ce imi place) si cumva mi-ar fi placut sa fac ceva sa ajut oamenii intr-un fel. Avand in vedere ca yoga m-a ajutat pe mine, am decis sa fac un curs de yoga sa pot sa predau. Ulterior am inceput sa ‘profesez’ (nu consider ca e o profesie, e mai mult o pasiune, daca pot sa ii spun asa). Ma bucur, insa, ca sunt oameni care descopera, cunosc si practica yoga prin intermediul meu si simt si ei ca ceva se schimba in bine in viata lor. Nu pot decat sa ma bucur.

madlen flueras

Personal practic ambele forme (yoga sportiva si yoga constienta), in calitate de instructor, avand in vedere ca predau intr-o comunitate mai mica, in care lumea este inca dominata de preconceptii. Incep cu ei prin practica unei forme de yoga mai sportive si, ulterior, introduc elemente din yoga constienta. 

CITESTE Interviu Monica Filip: „Este incredibil sa ai ca meserie propria pasiune”

Nu am un maestru pe care il urmez in mod deosebit, deocamdata. Imi place sa particip la seminarii, la tot felul de evenimente de yoga, la care sa cunosc, sa ascult, sa invat cate putin de la diferiti maestri. Incerc sa practic zilnic, avand in vedere ca am doi copii mici, poate nu imi iese chiar in fiecare zi, deoarece ei acum sunt destul de matinali, dar cred ca cinci din sapte zile sigur ajung sa practic pe saptamana.

Am inceput sa tin odata pe saptamana si cursuri cu copilasi, sunt foarte receptivi si nici nu stiu cand trece ora cu ei. Cred, desigur ca prin ei, prin intermediul yoga, putem aduce schimbari semnificative in lume. Sunt convinsa de asta.

andreea flueras

*In septembrie 2019 se deschide Scoala de toamna Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook