Interviu Andreea Stoleru Goria: “Yoga m-a ajutat sa-mi regasesc echilibrul interior” Skip to main content
Interviu Andreea Stoleru Goria: “Yoga m-a ajutat sa-mi regasesc echilibrul interior”

Andreea Stoleru Goria a descoperit o cale de echilibru personal, prin yoga. Pornind de la tehnici de respiratie si continuand prin practica si studiu, a observat imbunatatiri treptate, in toate aspectele vietii sale individuale, familiale si sociale. Aflati mai multe despre Andreea din interviul oferit in exclusivitate cititorilor Yogasat.

andreea stoleru

Cea mai mare pasiune a mea este yoga, iar calatoria mea a inceput acum 5 ani, cand am participat pentru prima data la o clasa. Vreau sa incep prin a va impartasi cum m-am indreptat spre yoga. Inainte de a alege aceasta cale, eram o persoana anxioasa, agitata, fara incredere in mine si nesigura, mintea mea era nelinistita, nu reuseam sa ma relaxez. Am apelat la serviciile unei persoane specializate, iar in cea de-a doua sedinta, aceasta m-a ajutat sa ma relaxez cu ajutorul terapiei prin respiratie.

Echilibrul nostru mental are foarte mult de-a face cu modul in care respiram si cu cantitatea de aer si energie pe care o aducem in organism. Respiratia ne conecteaza la forta vitala. In timp, yoga m-a ajutat foarte mult, am inceput sa-mi calmez mintea, sa ma ascult, sa nu ma mai judec si sa-mi accept emotile si defectele. Pentru mine, yoga inseamna constientizare, prezenta, o cale de a merge catre mine, catre sufletul meu.

andreea goria

Daca yoga ar fi introdusa in institutiile de invatamant, copiii ar avea multe  beneficii de pe urma practicii, iar unul dintre cele mai importante, este asimilarea unui set de valori (calmul, sinceritatea, recunostinta, rabdarea), care ii vor insoti toata viata. Prin yoga, copiii pot fi invatati sa traiasca sanatos, sa-si imbunatateasca concentrarea si atentia, sa-si stimuleze creativitatea, bucurandu-se de fiecare moment al vietii.

Din pacate, sunt tot mai multi copii care au o pozitie incorecta a spatelui, iar prin posturile din yoga, acestia isi pot imbunatati postura, flexibilitatea, echilibrul, coordonarea, practica constanta ajutand la prevenirea deformarilor coloanei. Tehnicile de respiratie si meditatia pot ajuta copiii sa invete cum sa-si regleze emotiile, sa se elibereze de tensiune, contribuind la creearea armoniei interioare.

CITESTE Interviu Stefania Peri: “Yoga reintroduce sinele in esenta lui”

Yoga la birou ar fi binevenita pentru angajati, deorece acestia ar fi mai concentrati, mai creativi, si-ar dobandi o serie deinsusiri, menite sa reduca stresul, durerile si oboseala. Productivitatea angajatior poate fi sporita prin yoga, ceea ce duce la eficientizarea costurilor si la imbunatatirea rezultatelor business-ului. Angajatii vor fi mai fericiti, optimisti, isi vor mari capacitatea de concentrare si randamentul in munca depusa.

andreea stoleru goria

Beneficiile practicii yoga sunt foarte multe, tinand cont ca fiecare asana pe care o faci este pentru o anumita afectiune. De cand am inceput sa practic, mi-am imbunatatit postura, am reusit sa-mi relaxez mintea prin pranayama (tehnicile de respiratie) si meditatie.

Oricand am ganduri negative, incerc sa le observ, sa vad de unde pornesc, le accept si le las sa plece, ma conectez la emotii si la trairi. Cu cat incercam sa ne reprimam emotiile, defectele, cu cat le ascundem  mai mult, cu atat isi vor pune amprenta pe sanatatea noastra mentala si fizica, ceea ce duce, din pacate la boala.

CITESTE Interviu Ionela Patrascu: “Cu fiecare pas facut, yoga ma invata sa ma iubesc mai mult”

Boala apare atunci cand sufletul este in suferinta pentru o perioada lunga de timp, deci boala ar trebui privita ca o consecinta a dezechilibrului sufletesc. Yoga m-a ajutat sa-mi regasesc echilibrul interior, sa-mi recapat increderea in mine si sa-mi ascult intuitia.

Toate experientele prin care am trecut m-au adus pe drumul pe care sunt acum. Sunt constienta ca am un scop si incerc sa vad partea buna din fiecare experienta mai putin placuta. Nu mai fac compromisuri, fac ceea ce simt, ceea ce este bine pentru mine si pentru familia mea.

Yoga mi-a schimbat perspectiva asupra vietii, m-a facut sa vad cu claritate care sunt instrumentele cu care pot sa ajung, pas cu pas, catre sufletul meu: constientizarea, prezenta, rabdarea, recunostinta, compasiunea. De cand am pornit in aceasta calatorie, in fiecare zi invat ceva nou si, cu cat descopar mai multe, ma simt tot mai mica si nestiutoare.

Incerc sa practic yoga in fiecare dimineata fiindca imi da o stare de bine si ma energizeaza pentru intreaga zi. De obicei, practic Hatha yoga, insa mai am zile cand imi place sa practic Iyengar, depinde de cum ma simt in ziua respectiva. De fiecare data, inainte sa-mi incep practica, imi pun o intentie in minte,

Comenteaza cu Facebook