Asane pentru tratarea sindromului de colon iritabil Skip to main content
Asane pentru tratarea sindromului de colon iritabil

Sindromul de colon iritabil este caracterizat de o serie de tulburăti digestive printre care crampele abdominale, balonarea, flatulența, diareea și constipația. Acest sindrom afectează în special persoanele tinere, dar poate apărea și la persoanele înaintate în vârstă. Există o serie de asane care ameliorează simptomele acestui sindrom. 

Nu se cunosc cu exactitate cauzele declanșării sindromului de colon iritabil, însă există anumiți factori care favorizează apariția acestuia: alimentațoia nesănătoasă, bogată în zaharuri și grăsimi, consumul de alcool ori stresul și depresia.

Yoga poate trata, printre alte afecțiuni, și sindromul de colon iritabil. Iată 3 asane care amelioează sindromul de colon iritabil:

1. Tadasana (Postura muntelui)

Tadasana

Această asană ajută la creearea unui echilibru în organism, ceea previne simptomele sindromului de colon iritabil. Totodată, executarea acestei asane ajută la ameliorarea simptomelor deja instalate ale sindromului de colon iritabil.

2. Adho Mukha Svanasana

asana

Adho Mukha Svanasana este eficientă pentru tratarea sindromului de colon iritabil, combătând constipația, dar eliminând și gazele intestinale. 

3. Ananda Balasana

asane

Nu este deloc o postură ușor de executat, însă Ananda Balasana are efecte tămăduitoare pentru tratarea sindromului de colon iritabil. Această asană facilitează digestia și elimină simptomele acestui sindrom.

Comenteaza cu Facebook