Cum sa cureti salteaua de yoga Skip to main content
Cum sa cureti salteaua de yoga

Salteaua de yoga folosita zilnic are nevoie de curatare saptamanala. Altfel, va reprezenta mediul ideal de dezvoltare si multiplicare a microbilor si bacteriilor.

Salteaua de yoga este confectionata, de cele mai multe ori, dintr-un material plastic. In timpul sesiunilor de yoga, asanele mai complicate te fac sa transpiri, ceea ce inseamna ca la nivelul suprafetei saltelei tale se dezvolta mediul preferat al bacteriilor si fungilor: umiditatea.

Asadar, pentru a evita situatiile nedorite, fa-ti un obicei din a curata saptamanal salteaua de yoga. Iata cum poti face asta:

Spala salteaua – inmoaie salteaua de yoga intr-un lighean in care ai pus detergent. Dupa 45 de minute, poti folosi mainile sau o perie pentru a curata suprafata saltelei. Scoate apoi salteaua din lighean, clateste-o cu apa rece si las-o sa uscat inainte de a o refolosi.

Citeste: 5 ASANE CARE VIN DE HAC DURERILOR DE SPATE

Foloseste spray DIY de curatare – prepara o solutie de curatare alcatuita din 4 parti de apa la 1 parte de spirt. Amesteca bine lichidul, pune-l intr-un recipient cu pulverizator si foloseste-l pe suprafata saltelei. Cu o carpa poti indeparta apoi spray-ul, dar si mizeria de la suprafata saltelei.

Foloseste otet – daca salteaua ta de yoga a capatat un miros neplacut, poti folosi o solutie prepata din apa si otet. Prepara solutia din cantitati egale de apa si otet, apoi sterge-ti salteaua cu acest amestec iar mirosul neplacut va disparea. Daca te deranjeaza mirosul de otet, poti folosi apoi apa pentru a o clati.

Servetele umede – servetelele umede dezinfectante pot fi folosite cu succes pentru a curata mizeria, dar si pentru a dezinfecta salteaua de yoga.

Citeste: CUM SĂ-ȚI PROTEJEZI COLOANA VERTEBRALĂ ATUNCI CÂND PRACTICI YOGA

O saltea necuratata corespunzator te poate face sa te pricopsesti cu micoze la nivelul picioarelor si nu numai. Asadar, curata in mod regulat salteaua pe care o folosesti. Daca participi la sesiuni de yoga organizate si folosesti o saltea care nu este a ta, igienic este sa o acoperi intotdeauna cu un prosop pentru a evita complet contactul cu salteaua respectiva.

Ideal ar fi insa sa iti procuri propria saltea si sa o iei cu tine la cursurile la care participi.

saltea de yoga

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook