Cum sa traiesti o viata lipsita de griji, in 5 pasi simpli Skip to main content
Cum sa traiesti o viata lipsita de griji, in 5 pasi simpli

Grijile pe care singuri le concepem nu ne ajuta cu mare lucru, ba chiar au un impact negativ asupra calitatii vietii. Chiar si atunci cand constientizam ca grijile noastre sunt lipsite de sens, creierul refuza sa elimine grijile, ba le ofera chiar amploare.

Pentru a trai o viata fara griji, trebuie sa intelegi tiparul dupa care acestea functioneaza. Combate grijile cu argumente logice si cu fapte concrete de fiecare data cand acestea apar. Astfel, iti vei invata mintea sa functioneze in favoarea ta.

Bineinteles, este aproape imposbil sa traim fara griji, temeri si anxietate. In unele cazuri, acestea sunt chiar utile, punandu-ne in alerta atunci cand situatia o cere. Exista insa multe cazuri in care grijile fie ne impiedica sa ne atingem scopul, fie afecteaza calitatea vietii, furandu-ne bucuria de a trai in liniste.

Cum sa traiesti o viata lipsita de griji  

Identifica propriile valori si traieste dupa ele – atunci cand stim care ne sunt valorile si traim in concordanta cu acestea, traim mult mai lipsiti de griji intrucat nu exista conflicte interioare majore care sa ne dea batai de cap.

Lasa trecutul in urma – cu cat te legi mai mult de trecut, cu atat mai greu va fi sa depasesti pe deplin lucrurile prin care ai trecut. Doar lasand trecutul in urma fara remuscari vei reusi sa mergi mai departe si sa traiesti in armonie cu tine.

Fa-ti planuri de viitor – nu e nimic in neregula in a-ti face planuri de viitor intrucat acestea iti ofera o directie in viata. Problema intervine in momentul in care incepem sa traim in viitor si neglijam prezentul.

Traieste in prezent – trecutul si viitorul sunt extrem de importante, insa prezentul este singurul care conteaza intrucat fara el nu exista nici trecut, dar nici viitor. Concentreaza-ti asadar atentia asupra prezentului – daca te simti vinovat, traiesti in trecut, iar daca simti ca iti este teama, traiesti in viitor. Absenta acestor doua trairi semnifica faptul ca traiesti in prezent.

Recunoaste-l pe Dumnezeu in toate – odata ce intelegi ca totul este o intruchipare a lui Dumnezeu, viata ta va fi mai lipsita de griji ca niciodata. Cu cat mai repede ii permitem lui Dumnezeu sa patrunda in inimile noastre, cu atat mai lipsiti de griji vom fi.

Comenteaza cu Facebook