Despre Arhangheli: Raziel (R-Z-Y-A-L) Skip to main content
Despre Arhangheli: Raziel

Raziel semnifică “Misterul lui Dumnezeu”. Este arhanghelul lui Chokmach, care corespunde sferei de forță a întregului zodiac (Mazal OTH), având în subordine ierarhia Heruvimi.

Este puterea Angelică păstrătoare a Cunoașterii secrete, a misterului Divin (există o lucrare celebră – Sefer Raziel HaMalach = Cartea Arhanghelului Raziel – despre care se spune ca ar conține toate cheile secrete ale Universului).

Este o Putere Angelică apropiată Tronului Divin (unul dintre cei 7 Arhangheli ai Prezentei Divine), având datoria de a nota tot ce se petrece în Ceruri.

Arhanghelul Raziel este inspiratorul oricărei Cunoașteri esoterice, păstrătorul secretelor Universului, inclusiv a semnificațiilor celor 22 de litere din alfabetul ebraic, a Numelor Divine și angelice și în general, a Legii Divine, Puterea Angelică a magiei, astrologiei, divinației, geometriei sacre și Qabalei.

Este cel care supraveghează și înregistrează alegerile pe care fiecare civilizație le face în drumul său și ghidează rasa umană pe linia evolutivă pe care ea o alege în ansamblu (fără a încălca liberul arbitru).

Este cel care inspiră înțelegerea misterelor creației și a lui Dumnezeu (în măsura în care acest lucru este permis) și a misterelor propriei vieți, cel care aduce înțelepciunea și întelegerea Divină.

Iconografie necunoscută; uneori (în surse tradiționale) este reprezentat ca purtând o cheie, la care se adaugă uneori un sceptru în cele 7 culori ale curcubeului.

Citește și:

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza Seminarul "Cunostiinte si Energii Arhetipale", in cadrul caruia poti afla mai multe despre arhetipurile angelice. Mai multe informatii gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook