Dieta yoghinului: Ce sa mananci dupa sesiunea de yoga Skip to main content
Dieta yoghinului: Ce sa mananci dupa sesiunea de yoga

Dieta unui yoghin trebuie sa fie gandita astfel incat sa amplifice efectele practicii sale - Iata ce sa mananci dupa o sesiune de yoga pentru rezultate bune! Inainte de a practica yoga este recomandat sa nu se consume niciun aliment. In ceea ce priveste apa, aceasta este nerecomandata pe perioada practicii intrucat afecteaza modul in care energiile actioneaza. Ce mancam insa dupa sesiunea de yoga? 

In timpul unei activitati fizice, organismul se deshidrateaza asa ca, dupa sesiunea de yoga, trebuie sa te asiguri ca organismul este hidratat, oferindu-i apa. Poti adauga in apa bauta si zeama de lamaie, pentru accelerarea metabolismului.

La capitolul mancare, dupa o sesiune de yoga organismul are nevoie de carbohidrati, poate chiar si de proteine asa ca poti consuma urmatoarele alimente:

·     Cereale integrale

·     Cartofi dulci

·     Broccoli

·     Fructe de padure

·     banana

·     Quinoa

·     1 felie de paine din faina integrala

·     shake proteic

·     nuci sau seminte

·     iaurt grecesc, branza cottage, oua sau ton 

Nu manca imediat ce te ridici dupa salteaua de yoga, ci da-i voie organismului sa isi reintre in ritm treptat. Poti astepta o ora sau chiar o ora si jumatate inainte de a manca dupa ce practici yoga, mai ales daca practici seara, nu dimineata. Astfel, efectele practicii se vor resimti si dupa ce inchei sesiunea, nu vor disparea imediat. Alege intotdeauna alimente light, usor de digerat, care sa nu te faca sa te simti obosit si sa inlature toate efectele benefice pe care yoga le are asupra organismului imediat dupa practica.

 

*In cadrul YogaSat Festival vei avea ocazia de a manca, timp de o sapatamana, un meniu exclusiv ayurvedic, eficient in tratarea multor afectiuni, in special a celor digestive. Afla mai multe despre festival aici

Comenteaza cu Facebook