Dupa moarte mintea inca functioneaza Skip to main content
Dupa moarte, mintea inca functioneaza

Oamenii de stiinta sustin ca dupa moarte constientizezi tot ce se intampla intrucat mintea ta inca functioneaza chiar daca ti-ai dat ultima suflare si corpul nu mai prezinta semne vitale.

Dr. Sam Parnia, director in cercetare a resuscitarii si ingrijirii pacientilor aflati pe moarte din cadrul Scolii de Medicina Langone din New York, sustine ca ca o persoana decedata ii poate auzi pe medicii care declara decesul.

Citeste: PILDA BARBATULUI CU 4 SOTII, AFLAT PE PATUL DE MOARTE

Dr. Parnia si echipa sa au monitorizat persoane care au suferit de stop cardiac, adica teoretic au murit, insa au fost readuse la viata. Astfel, cercetatorii au descoperit faptul ca persoanele care fac stop cardiac sunt capabile sa auda si sa inteleaga toate conversatiile purtate in jur, chiar si dupa ce au fost declarate decedate.

Moartea este definita ca fiind momentul in care inima nu mai bate si fluxul sanguin catre creier este oprit.

In anul 2013, cercetatorii de la Universitatea Michigan au monitorizat semnalele electrice din creierul a 9 soareci anesteziati, carora li s-a indus un infarct. Astfel, acestia au putut observa cum creierul se afla intr-o stare de hiper-alerta dupa moartea clinica, lucru care este foarte probabil sa se intample si in cazul oamenilor.

Sursa

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 5 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook