ep. 12 Val Voicu despre meditație. Despre planul astral şi capcanele minţii Skip to main content

Planul astral este “aici” de fapt şi nu e doar un concept.

Corpul astral

Corpul astral consta in 7 tattvas:

6.Maya tattva. începând de la acest nivel, natura divina reala este ascunsa. In acest plan, “Eu” şi “acesta” nu mai sunt văzute ca un întreg, sunt considerate ca fiind separate. Maya generează dualitatea. Ea permite existenta următoarelor 5 tattvas, 5 valuri care acoperă sinele care experimentează.

7.Kala tattva. Sub influenta acestor valuri, cel care experimentează simte ca nu este capabil de orice, ca nu poate face orice in lume.

8.AVidya este limitarea cunoaşterii. Din cauza acestui val exista sentimentul ca “nu ştiu totul in lume, cunosc doar ceva limitat”

9.Raga. Aceasta tattva este cauza senzaţiei de incompletitudine. “Sunt incomplet şi experimentez insatisfacţia din aceasta cauză Pentru a câştiga compeltitudinea si mulţumirea, trebuie sa am asta şi sa fac aia.”

10.Kaala este tattva care limitează existenţa ca timp. Ea generează sentimentul de trecut, prezent şi viitor, cat şi senzaţia sfârşitului existentei.

11.Niyati este tattva care generează senzaţia de localizare in spaţiu, “Eu sunt aici si nu in alt loc şi cu siguranţă nu in fiecare punct al spaţiului infinit”

12.Purusha tattva reprezinta principiul de baza al existentei unei creaturi limitate, separate, a unui subiect separat, a cuiva separat care experimentează.