Înregistrările akashice: poarta către cunoașterea absolută | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Înregistrările akashice

Ceea ce este cunoscut astăzi sub numele de Înregistrări Akashice/Akashic Records este o interpretare metafizică a lui Ākāśa, adusă în atenție de conceptele promovate de Societatea Teosofică, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Interpretarea cunoscută în mod obișnuit astăzi este doar una dintre mai multele variante pe care termenul le-a împrumutat , într-un proces istoric de transformare, interpretare și echivalare cu noțiuni din filozofie, psihologie, sociologie și fizica cuantică.

 O trecere în revistă a originilor și diverselor interpretări și transformări pe care conceptul de Înregistrări Akașice le-a suferit de-a lungul istoriei omenirii este subiectul unei serii de articole care vor urma.

Pare imposibil să delimităm clar conceptul original istoric de ficțiunea modernă, dar, cel puțin pentru conceptul de Înregistrări Akashice, acesta este  un exemplu de avertizare cu privire la riscurile interpretărilor libere, în care elemente asociate sunt interpretate ca și cauzale, sau echivalente, deși, de cele mai multe ori, ele reprezintă o continuă transformare, corelată cu evoluția societății, culturii și științei.

Akasic Records,  în ocultism, reprezenta un compendiu de înregistrări picturale, sau „amintiri”, ale tuturor evenimentelor, acțiunilor, gândurilor și sentimentelor care au avut loc de la începutul timpurilor. Se spune că ele sunt imprimate pe Akasha, lumina astrală, care este descrisă de « spiritiști » ca un eter fluid care există dincolo de gama simțurilor umane. Înregistrările Akashice sunt considerate accesibile anumitor indivizi selectați - de exemplu, un medium spiritualist care conduce o ședință de spiritism. Se presupune că Akasha transmite valurile voinței umane, gândirea, sentimentul și imaginația și este un rezervor de putere ocultă, un ocean de inconștiență de care toate sunt legate, făcând posibile profeția și clarviziunea. (Britannica)

Akashic Records sunt descrise azi, în diferite curente și școli care « oferă » posibilitatea de « antrenare » în vederea accesării acestor informații,  ca un depozit sau o arhivă de informații despre călătoria sufletului de-a lungul timpului și spațiului, cuprinzând toate gândurile, experiențele, faptele, traumele din toate viețile trecute. Accesând aceste arhive poți recupera informații care te vor ajuta să-ți vindeci traumele, rănile, să-ți corectezi tiparele vechi de credințe și coportamente. 

Aceste “antrenamente” promit răspunsuri la întrebări de tipul: cum să te conectezi cu ghizii tăi spirituali, cum să lucrezi cu intuiția, cum să vindeci răni și traume vechi, etc. ( EOC Institute)

Mulți teoreticieni sociali, filozofi și chiar unii oameni de știință consideră că ființele umane înseși sunt o parte a unui super-organism, în care toate părțile separate sunt în același timp interdependente, fiind influențate de întreg, sau conștiința colectivă.

Ca și indivizi, suntem co-creatori, conștienți de sine, dar și strâns legați de o conștiință superioară care conectează fiecare ființă vie de pe planetă. Această forță puternică se află în toată lumea, în fiecare dintre noi. Ea pătrunde peste tot - înregistrând fiecare gând, sentiment, experiență și, într-adevăr, fiecare fragment de cunoaștere care a existat vreodată. Acest tezaur de informații este de obicei recunoscut sub numele de înregistrarea akashică.

Conceptul actual de Akashic Records îmbrățișează termenul de minte cuantică, mintea universală, teorie posibilă odată cu evoluția fizicii cuantice, la mijlocul sec. XX. care pare să dea o aură științifică, mai ușor de acceptat de către publicul larg, a mai vechilor interpretări din filozofia hindusă și budism, teozofie și metafizică.

Straturile minții subconștiente și inconștiente, așa cum sunt descrise în psihologie,  acționează ca o poartă către conștiința colectivă, unde există înregistrările akashice și poți « învăța să accesezi » această forță puternică prin meditație.

Dacă aceste promisiuni pot fi împlinite de astfel de antrenamentele în accesarea spațiului Akashic, este la latitudinea fiecăruia dintre « căutătorii » unei căi spirituale, la orice nivel și la orice moment al existenței.

Meditația este însă cu siguranță cea mai puternică experiență prin care este posibilă ridicarea nivelului conștiinței, cu puternice efecte benefice asupra corpului și psihicului uman.  

vom reveni pe acest subiect in săptămânile următoare cu încă 3 episoade pe acest subiect destul de vast pentru a putea fi acoperit într-un singur material 

Surse :

www.yogasat.ro

Britannica, EOC Institute

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook