Irina Trutescu: „Yoga mi-a schimbat percepția asupra vieții.” Skip to main content
Irina-Trutescu

Irina Trutescu a început practica yoga în urmă cu 6 ani și încă de la prima ședință a știut că vrea să devină instructor yoga. Prin yoga a înțeles că este ceea ce gândește și a schimbat astfel modul cu o făcea înainte. S-a certificat în Baptiste Power Yoga iar energia cursanților claselor ei o mobilizează și o ridică de fiecare dată.

Citește și: Sistemul Trika, chintesenta non dualista a shivaismului kashmirian

Mai multe despre Irina în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Yoga reprezintă acel moment în care simt ce se întâmplă în mine și în jurul meu, acel moment când mă pot conecta cu iubire și empatie la nevoile mele și ale celor din jur și când vocea interioară îmi vorbește clar – asta înseamnă yoga pentru mine.

Image

Am început să practic yoga în urmă cu șase ani și încă de la prima oră am știut clar că vreau să devin instructor. A fost prima dată când am simțit o liniște totală în interior, am realizat că agitația din jurul meu este creată de mine și că fericirea este o decizie, nu o repercusiune a faptelor. Mi-am dorit foarte tare să pot da mai departe acest sentiment.

Yoga mi-a schimbat percepția asupra vieții. Am înțeles că sunt ceea ce gândesc și am schimbat modul în care o făceam. Dintr-o persoană repezită, lipsită de răbdare, cu nevoie de rezultat rapid, ancorată în acțiune, am învățat să mă opresc, să mă regăsesc, să dărâm ce am construit în grabă și să reconstruiesc stabil și luminos.

Practic yoga împreună cu participanții la cursurile mele online, practic yoga cinci zile pe săptămână. Sunt zile când m-aș tolăni pe salteluța de yoga pentru o porție relaxantă de Yin, iar participanții sunt dornici de Power Yoga. Energia lor mă ridică și mă mobilizează de fiecare dată. Încerc să respect două zile de repaus la sfârșit de săptămână, să direcționez energia către familie.

Image

Consider că yoga ar aduce o mulțime de beneficii, de la creșterea puterii de concentrare, a capacității de înțelegere și empatie în cazul elevilor, până la modul de viață sănătos și responsabil, în cazul adulților. De asemenea consider că yoga poate fi aplicată cu adevărat în momentul în care fiecare dintre noi este pregătit. Dacă forțezi procesul, efectele vor fi minime.

Cursul pentru certificare ca instructor l-am făcut în stilul Baptiste Power Yoga, un stil deosebit, adaptat în totalitate nevoilor moderne de mișcare și de conștientizare, care îmbină o practică în forță, cu multă transpirație, cu liniștea mentală pe care o atingi în Savasana. Am păstrat ca structură ce am învățat, iar de-a lungul anilor am avut chemarea să studiez mai mult corpul uman și aliniamentul postural. Astfel, am adăugat în practică elemente de antrenament de intensitate ridicată, cât și elemente funcționale personalizate fiecărui participant. Studii recente arată o legătură strânsă între anxietate și masă musculară. Cu cât corpul este mai puternic, cu atât mai mult anxietatea poate fi ținută la distanță. Cu cât coloana vertebrală este mai liberă, iar postura este susținută cu ajutorul mușchilor, cu atât vom avea o minte mai clară.

Mă inspiră fiecare om din jurul meu, sunt lecții la tot pasul. Consider că toți avem un drum unic cu un scop comun: să ajungem la cea mai bună variantă a noastră. Namaste!”

Mulțumim Irina.

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook