Keanu Reeves: “Am invatat sa meditez” Skip to main content
Keanu Reeves: “Am invatat sa meditez”

Keanu Charles Reeves este deja faimos pentru rolurile sale din filme. Putina lume stie, insa, ca indragitul actor, de origine canadiana, s-a retras in muntii Himalaya si a studiat buddhismul pentru cel putin unul dintre rolurile jucate.

Pentru a-l interpreta pe printul Siddharta si transformarea sa in Buddha, Keanu a calatorit in Nepal, India. Acolo a descoperit multe invataturi spirituale si legile de care depinde fericirea. El a marturisit presei ca a aflat anumite principii de viata pe care isi doreste sa le aprofundeze.

Actorul declara ca nu doreste sa faca publicul sa-si piarda timpul, prin filmele sale. Il intereseaza rolurile si continutul de calitate, mesajul transmis, toate acestea contribuind si la calatoria sa spirituala.

CITESTE Will Smith si familia sa practica yoga si invata din scrierile stravechi

In urma cu 20 de ani, actorul spunea “sunt intr-o stare jalnica. Fac tot ce pot sa-mi depasesc fricile.” Keanu a petrecut peste 3 luni la manastirea Labrang, din Lamdo, iar admiratorii sai s-au temut ca el sa nu aleaga, in cele din urma, viata ascetica de calugar. Viata i-a oferit multe surprize neplacute, chiar tragice, in ciuda succesului sau si a lipsei de griji materiale. S-ar putea face un film chiar dupa biografia lui.

Tatal sau si-a abandonat familia cand Keanu avea doar 4 ani. Aceasta despartire a fost traumatizanta si Keanu a abandonat scoala, ramamand fara studii si fara nicio diploma sau calificare. Sora lui, Kim, a fost diagnosticata cu leucemie, iar boala a intrat in remisie dupa opt ani. Prietenul sau cel mai bun, River Phoenix, a murit in urma unei supradoze de droguri. Prietena lui, Jennifer Syme, a ramas insarcinata, dar copilul cuplului a murit inainte de nastere. Dupa doar un an si jumatate, si Jennifer a murit intr-un accident de masina. Keanu doneaza mare parte din veniturile sale pentru cauze filantropice si e cunoscut ca fiind cel mai altruist om de la Hollywood.

Actorul, care obisnuieste sa mearga cu metroul, a declarat presei: “Banii sunt ultimul lucru la care ma gandesc. As putea trai cu ceea ce deja am castigat urmatoarele cateva secole.”

CITESTE Robert Downey Jr: “Yoga m-a transformat in Iron Man!”

“In timpul filmarilor pentru Little Buddha, regizat de Bertolucci, m-am retras o vreme, pentru a discuta cu buddisti din Kathmandu si Patan, Nepal. Acolo am invatat sa meditez, de asemenea am descoperit aspecte ale suferintei, ale identitatii, cat si semnificatia termenilor existenta aparenta. Experientele personale pe care le-am obtinut prin meditatie m-au ajutat sa schimb modul in care imi traiam viata, prin modificarea propriei perceptii despre mine si despre altii. Ce-mi amintesc cel mai mult este faptul ca trebuie sa ne invingem fricile. De atunci, tot incerc sa fac asta. Pe parcursul vietilor noastre, mereu ne punem aceleasi intrebari, pana cand vine vremea sa ne confruntam cu ele si sa le depasim. Numai prin propria deschidere si prin a-i spune da vietii, putem afla bucuria, bunatatea, conexiunea cu ceilalati. Altfel, ramanem singuri in coltul nostru, asteptand sa murim sau sa ne loveasca un camion.”

E mai bine sa mori decat sa eviti sa te confrunti cu propriile temeri, “altfel esti dominat de ele si nu mai traiesti. Uneori, violenta si durerea sunt bune, cel putin putem spera asta. Ce lectie am invatat din Buddhism? Ca dusmanii nostri cei mai rai sunt cei mai buni maestri pentru noi.”

Despre cel mai renumit film al sau, Matrix, Keanu spune ca are “aspecte de trezire, constiinta, iubire, loialitate, credinta, evolutie si raportul dintre om si masinarie. Acestea sunt teme universale.”

“In ce ma priveste, nu am sperat niciodata sa devin o celebritate. Chiar daca asta face parte din viata mea, nu este parte, cu adevarat, din ceea ce sunt eu.”

Comenteaza cu Facebook