Skip to main content
lavinia-nistor

Pentru Lavinia Yoga reprezintă o cale de a trăi în armonie și conexiune cu forța vitală, cu Viața ce guvernează toată existența fizică. Consideră că yoga a declanșat un proces de trezire, de transformare interioară care e în continuă expansiune. Practică asane, pranayama și meditația în fiecare dimineața și în viața ei de zi cu zi.

Citește și: Thich Nhat Hanh: “Suntem aici sa ne trezim din iluzia separarii.”

Mai multe despre Lavinia în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

„Yoga pentru mine reprezintă o cale de a trăi în armonie și conexiune cu forța vitală, cu Viața ce guvernează toată existența fizică. Yoga este o cale de reîntoarcere la sursă, la puritatea ființei mele, la esența mea, la cine sunt cu adevărat în spatele minții și în spatele corpului fizic prin care experimentez viața.

Yoga m-a ajutat să ies de sub jugul mental, să conștientizez că nu sunt totuna cu gândurile pe care le am, să preiau controlul asupra minții și gândurilor mele și să nu-mi mai las mintea să ruleze inconștient și pe pilot automat.

Yoga m-a transformat din maratonistă în spectatoare. M-a ajutat să mă opresc din alergat, din consum, m-a învățat să mă observ, să pun pauză între stimul și răspuns și să mă văd dincolo de rolurile ce mi-au fost atribute, dincolo de eul meu fizic-psihologic.

Yoga mă ajută să devin din ce în ce mai conștientă de corpul meu fizic, de ce simt și ce gândesc și de tot ceea ce îmi influențează echilibrul și armonia interioară.

Yoga m-a adus înapoi în corp, m-a conectat cu corpul și din conexiunea asta s-au scurs lacrimi și dureri somatizate de multă vreme iar asta mi-a adus ușurătate în întreaga mea ființă.

Image

Yoga m-a ajutat să intru în contact cu lumea energiilor subtile, cu acea parte a existenței non fizice, non-materiale pe care în tumultul și gălăgia vieții de zi cu zi prea puțin reușim să o percepem.

Yoga m-a ajutat și mă ajută să nu mă mai împotrivesc vieții, să nu mai lupt, să nu mai opun rezistență ci să îi dau voie să curgă prin mine și cu mine așa cum știe Ea cel mai bine să o facă.

Yoga m-a deschis către Viața ce palpită și respiră în orice e viu. M-a ajutat și mă ajută să-mi acutizez senzitivitatea către Viață, către bucuria de a trai, către plăcerile lucrurilor simple și către Natura.

Yoga mi-a schimbat lentila prin care privesc viața și modul de viață și încă mă minunez cum continuă să o facă, zi de zi. Yoga a declanșat în mine un proces de trezire, de transformare interioară care e în continuă expansiune.

Citește și: Tattvas - principiile realitatii si harta existentei tale

Practic yoga în fiecare dimineață : asana + pranayama + meditație și încerc, atât cât pot, să încorporez principiile de viață yogine (yamas și niyamas) și în viața mea de zi cu zi.

Cred că dacă oamenii ar învăța de mici importanța respirației și a unei igiene mentale - emoționale, poate că am trăi cu mai puțină suferință interioară ceea ce ne-ar ajută să relaționăm mai bine cu toți cei din jur.

Astăzi trăim în orașe pline de betoane, deconectați complet de la natura care ne hrănește și ne-a dat viață, într-o lume condusă foarte mult de ego, de valori materiale, de cantitate si profituri dar plină de suflete uitate ce nu mai știu să zâmbească, să se bucure, să trăiască. Avem nevoie să ne întoarcem la sursă și să fim învățați să fim iarăși oameni. Și cred că ne-ar scuti de multă suferință dacă am crește și învăța asta de mici astfel încât, ajunși adulți, să nu mai curățăm din urmă ci să ne trăim maximul potențialului nostru uman în armonie cu Viața.

Image

Nu fac yoga ca o practică sportivă. În yoga mă adâncesc în mine, mă întorc la mine acasă pe dinăuntru, în corpul meu fizic și continui și acum să mă uimesc de ce senzații noi mai descopăr în corp și de cât de complexă și minunată este această mașinărie de carne și oase.

Iar asta încerc să încorporez și la clasele mele, aducând constant atenția pe respirație și pe mișcarea conștientă.

Îl urmăresc și mi-e tare simpatic Sadhguru, mă inspira și ajută carțile lui Osho, încă studiez și asimilez sutrele lui Patanjali și o iubesc și o urmăresc cu drag pe profesoara mea de yoga japoneză Akari Tamura.”

Mulțumim Lavinia.

Namaste!

Comenteaza cu Facebook