Levitatia acustica, secretul calugarilor tibetani Skip to main content
Levitatia acustica, secretul calugarilor tibetani

Oamenii de stiinta au reusit sa dovedeasca faptul ca levitatia acustica este un fenomen real, insa pana la acest moment studiile au fost facute numai pe obiecte de dimensiuni reduse.

Potrivit unui medic suedez insa, levitatia acustica reprezinta secretul care sta la baza construirii manastirilor tibetane din munti, a caror pozitionare este, de cele mai multe ori, impresionanta.

In timpul unei vizite in Egipt, dr. Jarl, un medic de origine suedeza, a fost invitat la o manastire din Tibet, pentru a trata un calugar de rang inalt. Odata ajuns acolo, medicul a constatat ca are foarte multe in comun cu cel care l-a invitat, asa ca si-a prelungit sederea.

Medicul s-a integrat rapid, fiind acceptat de catre calugarii budisti de la manastire ca fiind unul de-al lor. Asadar, calugarii nu s-au sfiit sa il invite intr-o zi in apropierea manastirii, pentru a urmari cum ridica un zid de piatra protector. Potrivit marturisirii lui dr. Jarl,  calugarii stateau in varful unor roci foarte inalte. La o distanta de aproximativ 250 de metri de marginea prapastiei  se afla o piatra de dimensiuni foarte mari. La o distanta de 63 de metri de piatra, calugarii au asezat, in forma unui arc, 19 instrumente muzicale dintre care 13 erau tobe de diferite dimensiuni, iar restul erau trompete a caror lungime atingea 3 metri. Calugarii au inceput sa cante la tobele mici, apoi au folosit toate instrumentele si au ineput chiar sa incanteze mantre. Dupa nu mai mult de 4 minute, piatra a inceput sa se miste. Trei minute mai tarziu, piatra era urcata de vibratii exact in varful rocii inalte. Dr. Jarl mai spune si ca budistii foloseau aceasta metoda pentru a muta 4-5 pietre de dimensiuni mari pe ora.

levitatie acustica

Explicatia eficientei acestei metode consta in precizia unghiurilor si a distantelor in care sunt amplasate instrumentele muzicale folosite.

Unii cercetatori banuiesc ca aceasta tehnica a fost folosita chiar si la construirea controversatelor piramide din Egipt. Inca se fac studii pe aceasta tema.

Levitatia acustica este folosita, momentan, pentru ridicarea unor greutati ce nu depasesc cateva kilograme, insa oamenii de stiinta continua cercetarea pentru dezvoltarea cunostintelor pe aceasta tema.

Afla mai multe despre levitatia acustica din acest video.

Intra aici pentru a vedea galeria cu fotografii realizate in timpul calatoriei Hatha Yoga SEVA in Kashmir.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

levitatie acustica

Comenteaza cu Facebook