Adelina Dinu: „În ultimii 6 ani am trecut prin multe transformări, iar yoga a rămas constantă.” Skip to main content
femeie-zambet-natura

Adelina Dinu predă yoga de 2 ani. Este certificată 200TTC la Fitness Scandinavia în 2018 și Kids & Family Yoga obținută la Yoga&Kids International în februarie anul acesta. Ca profesie este copywriter și lucreză pe proiecte de freelance în prezent, iar ca hobby coase păpuși din fetru la Mutunache, proiectul ei de suflet.

Despre yoga ne spune: „Yoga m-a ajutat să privesc toate activitățile mele ca pe un întreg unde ea intervine și le armonizează. Când creativitatea mi se blochează sau pierd conexiunea cu mine, yoga mă trage înapoi în echilibru.”

Mai multe despre Adelina în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Pentru mine yoga a devenit prietena mea cea mai bună. Am început din curiozitate și împinsă de durerile de coloană. Eram super deconectată de corpul meu și de cine sunt eu cu adevărat. Yoga m-a pus față în față cu mine și a scos onestitatea la suprafață. De atunci îmi arată constant unde am de lucrat și pe unde am mai evoluat. E cea mai bună metodă se self-therapy. În ultimii 6 ani am trecut prin multe transformări, iar yoga a rămas constantă. Mă menține stabilă, conștientă, îmi ține sub control egoul, îmi oferă claritate, mă conectează la divinitate și e cea mai bună metodă de prevenție a bolilor.

Image

În primul rând Yoga mi-a ajutat coloana. Din cauza statului la birou aveam dureri cervicale și lombare. Am corectat asta în timp. M-a ajutat să scap de atacurile de panică, mi-a diminuat anxietatea și mi-a fost remediu natural pentru insomnii. Când am descoperit Pranayama, s-a schimbat considerabil calitatea somnului meu și am învățat să fac din respirație ancoră pentru prezent. Tot yoga m-a învățat cu adevărat ce înseamnă relaxarea.

Yoga mi-a schimbat modul de viața în sensul în care fac totul mai conștient, observ mai mult și acționez mai puțin din impuls. M-a învățat să nu mai fac atâta dramă când e greu și să iau lucrurile așa cum sunt. M-a disciplinat cu alimentația, am trecut la vegetarianism și m-a făcut să renunț natural și firesc la multe obiceiuri nesănătoase. Mi-a deschis corpul și mi-a redat încrederea în el. Acum facem o echipă mult mai bună.

Am început în 2014, iar de 2 ani practic zilnic. Încep ziua cu rugăciuni, cu 10 minute de meditație, Pranayama, Salutul Soarelui și câteva asane. Practic Hatha Yoga, iar în zilele mai dificile, când am nevoie să încetinesc, fac Yin Yoga sau Yoga Nidra pentru relaxare și somn mai bun.

Image

Cred cu tărie că yoga ar trebui introdusă în grădinițe, școli, licee și facultăți. Nivelul de stres la care sunt supuși copiii și tinerii în ziua de azi e mult prea mare și cred că yoga i-ar ajuta măcar să fie mai conștienți și le-ar da instrumente să aibă mai multă grijă de ei. Le poate facilita drumul spre cunoașterea de sine gestionarea mai sănătoasă a emoțiilor. Cu cât e introdusă mai derveme în programă, cu atât au șanse să devină adulți mai sănătoși mai târziu. Cât despre locurile de muncă, la fel, cu cât e mai stresant și mai toxic acel loc, cu atât yoga ar trebui să fie obligatorie pentru a-i ajuta pe angajați șă-și mențină echilibrul.

Cred că meditația e esențială înainte de orice practică și mai ales când ceva din viața mea devine copleșitor. Pe mine mă ajută la centrare, la o evaluarea a stării mele din acel moment și îmi aduce liniște și claritate.

Sunt mulți, dar dacă aș face o selecție de la noi, rezonez foarte mult cu Hitesh Bhatt, cu profesoara mea de suflet Mariana Drăgan și cu Beko Kaygee, care mi-a pus bazele de knowledge în timpul cursului de certificare. Cât despre maeștri sau gurus pe care îi urmăresc din afară, mă inspiră foarte mult Sadhguru pentru că e foarte actual, autentic, are umor și vorbește pe limba tuturor.”

Mulțumim Adelina.

Namaste!

Comenteaza cu Facebook