Lia Marin: „Yoga este unul dintre stâlpii de temelie în căutarea și dezvoltarea mea de sine.” Skip to main content
Lia-marin-instructor-yoga

Lia Marin practică yoga din 2013 și a devenit instructor certificat în decembrie 2020, după ce a urmat cursurile de pregătire ale școlii World Peace Yoga School din Rishikesh, India. În decembrie 2020 a deschis platforma YogaTreat, unde oferă cursuri individuale și de grup, online și offline de yoga, breathwork și meditație.

Pentru Lia yoga este meditație conștientă în mișcare, ieșire de pe autopilot, este momentul din zi în care își ia mintea și o re-pune înapoi în corp, așteptând sufletul să se tragă de pe unde l-a uitat prin zi.

Mă numesc Lia Marin, am devenit instructor certificat de yoga în decembrie 2020 după ce am urmat cursurile de pregătire ale școlii World Peace Yoga School din Rishikesh, India. Din decembrie am deschis platforma YogaTreat, unde ofer cursuri individuale și de grup, online și offline de yoga, breathwork și meditație. În prezent îmi continui studiile cu un modul de 100 de ore de Breathwork.

Mai multe despre Lia în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Practic yoga din 2013 și nevoia mea de a deveni profesor a pornit din faptul ca nu îmi găseam un instructor/ profesor care să îmi explice de la A la Z „cu ce se mănâncă yoga”. Mult timp am crezut că e „sportul” ăla în care te întinzi mult și devii flexibil. Am practicat ca studentă cu foarte mulți profesori diferiți tocmai pentru a-mi crea o înțelegere profundă. Mereu am simțit că există mai mult în spatele posturilor și discuțiilor simpliste despre „a fi prezent”, așa că am încercat să studiez și aprofundez singură până am devenit profesor și mi-am acordat 2 luni întregi să mă îmbib cu yoga, și mai ales, cu toate lucrurile pe care le-am căutat de-a lungul celor 7 ani de practică: filosofie, aliniament, respirație și meditație.

Image
Lia-maria-instructor-yoga

Cred că o dată ce am început să practic yoga, în viată mea un intrat mai multe elemente care mă ajută să îmi înțeleg mintea, gândurile, egoul, relațiile cu ceilalți oameni și mediul din jurul meu. Eu sunt actriță și performer, și în meseria mea e foarte ușor să pară că totul e despre tine/imaginea ta/ego-ul tău și e foarte plăcut să simți că ești ocupat. Practicând yoga, am făcut un pic liniște. Și mi-a plăcut. Deci yoga este unul dintre stâlpii de temelie în căutarea și dezvoltarea mea de sine.

Citește și: Ce recomanda expertii Ayurveda sa consumam pe timpul verii

Pentru mine yoga este meditație conștientă în mișcare, ieșire de pe autopilot, este momentul din zi în care îmi iau mintea și o re-pun înapoi în corp, aștept sufletul să se tragă de pe unde l-am uitat prin zi și, ca să le pun pe toate împreună, adaug respirația să alimenteze și lege tot acest aluat mereu proaspăt și nou, numit LIA.

Image
Lia-marin-instructor-yoga

Cred că orice formă de conștientizare de sine  (yoga, breathwork, meditație etc) este imperativ necesară încă de când suntem mici,  încă de când suntem mari și super ocupați și încă de când ne bucuram de nepoți și timp liber. Yoga este pentru toată lumea, pentru toate vârstele și toate corpurile și cred sincer că societatea în care trăim ar arăta diferit dacă ne-am întoarce la noi înșine mai des.

Ca profesor, sunt foarte pasionată de energia și povestea posturilor, de a fi prezentă, atât atunci când practic, cât și în viața de zi cu zi (pe scările de la metrou, când feliez roșiile, când mă cert cu partenerul). Am creat în jur de 10 cursuri diferite în care explorez în profunzime diferite aspecte din yoga și vă invit să le încercați și bucurați de ele!

Social media

www.facebook.com/yogatreat17

www.instagram.com/liasyoga

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook