Luna noua in Leu, de pe 1 august 2019, infuzie de putere si regenerare Skip to main content
Luna noua in Leu, de pe 1 august 2019, infuzie de putere si regenerare

Pe 1 august 2019, chiar la inceputul lunii de foc, are loc Luna Noua, la ora 6.12 a.m. Luna august a acestui an este speciala, deoarece fenomenul de luna noua se petrece de doua ori, la inceputul si la sfasitul lunii, un eveniment astrologic rar. Asadar, ne asteapta o perioada intensa, in care energia astrelor ne intensifica practica personala.

Luna noua in Leu, conjunctie a Soarelui cu Luna in Capricorn, este benefica pentru schimbarile pe care le dorim in viata noastra, pentru mai multa claritate mentala si pentru regenerare. Energia astrala incurajeaza regasirea echilibrului interior si exterior, armonizarea si puterea de a ne manifesta in mod constient.

Vom primi sprijin energetic pentru o mai buna concentrare in practica spirituala, pentru curajul de a plonja mai profund in interior. Atentie sporita la riscurile pe care le poate implica imboldul acesta nou, la descatusarea unor retineri, frustrari sau rigiditati, care se pot materializa in atitudini exterioare la polul opus, cu urmari si pierderi considerabile sau chiar irecuperabile.

Forta de care beneficiem acum, sa nu uitam ca este menita celui mai bun scop, cautarii interioare si nu celei exterioare, a unei mai bune cunoasteri de sine si a depasirii unor bariere din practica personala, evolutiei interioare, nu expasiunii exterioare. Puterea aceasta este ideala pentru regasirea linistii, nu pentru manifestarea zgomotului. Cu cat vom folosi aceste energii astrale puternice pentru ascensiunea in interior, cu atat ne va fi mai bine, pe termen lung. Cu cat le vom folosi pentru a ne impune, in forta, mai increzatori ca niciodata, in exterior, cu atat vor urma consecinte neplacute.

CITESTE Horoscop 2019 pentru toate zodiile si asana recomandata fiecarui semn zodiacal

Este o perioada benefica pentru exersarea autocontrolului si ducerea acestuia la urmatorul nivel. La fel, calmul si atentia focalizata sunt stimulate. Avem de ales clar intre evolutia pe care o dorim: una interioara sau una exterioara. Fiecare actiune de-a noastra va contribui fie la una, fie la alta. Este un teren fertil pentru a slefui diamantul din noi, prin efort si concentrare.

Practica interioara se va reflecta in relatiile exterioare, cu prisosinta. Vom culege in exterior exact ce semanam in interior. Este timpul pentru discernamant superior, pentru regasirea valorilor morale, pentru fapte, nu pentru vorbe sau intentii. Vom fi mai lucizi in relatii si vom avea sansa sa vedem in sine ceea ce este necesar de imbunatatit, prin munca personala. Nu mai functioneaza tiparul invechit de invinovatire a altuia, este momentul asumarii responsabilitatii pentru viata noastra, pentru relatii, pentru consecinte.

Luna noua ne indeamna la dezvoltare, la crestere, la maturizare. Se recomanda renuntarea la tendintele egocentrice, practicarea intensa a meditatiei pentru detasarea de atractiile egotice, care ne pot dezechilibra viata. Cultivarea virtutilor, a generozitatii, devotamentul vor fi rasplatite pe masura. Cei care vor munci cu si la sine vor avea sansa sa observe reflectarea acestui efort si in exterior. Autenticitatea va primi autenticitate si falsitatea, falsitate.

CITESTE Hatha yoga, de la A la Z

Practica asane din Hatha yoga si meditatie. Hatha inseamna putere, forta vointei. Ha inseamna soare, iar tha inseamna luna. Hatha reprezinta armonizare, echilibru. Practica este, in sine, un instrument eficient pentru transformare personala. Se recomanda postul si detoxifierea. In timpul lunii noi, expira complet, simtind cum energia insoteste respiratia. Da drumul la tot ce ai simtit ca te obstructioneaza anterior, in interior.

Poate ca nu putem observa cu ochiul liber cum luna influenteaza pamantul, pentru ca acesta este solid. Dar putem observa cum influenteaza oceanele, apa, care sunt lichide. O astfel de influenta poate avea un eveniment astrologic, precum luna noua de la inceputul lui august, inclusiv asupra mintii noastre. Ceea ce nu poate fi vazut in exterior, poate fi materializat in interior. Acordarea la ritmul naturii si al astrelor, prin practica yoga, aduce un plus de atentie si un nivel superior de constientizare.


 ! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

 

Comenteaza cu Facebook