Lună plină în Fecioară - revenirea la viață Skip to main content
luna-plina-fecioara

Luna plină este un moment “rupere” sau un punct culminant al unui aspect început în urmă cu câteva luni sau câteva săptămâni. De asemenea, poate fi un moment de eliberare, de a da drumul la ce nu te mai servește, ce te ține pe loc și îți oprește sau încetinește creșterea.

Luna plină în Fecioară este un moment în care rațiunea și intuiția se întâlnesc. Vom fi tentați să strângem informații raționale, să apelăm mai mult decât de obicei la logică și fapte, însă le vom folosi pentru a potența planul subtil al intuiției și al creativității.

Pe 18 martie, la ora 09:17 minute luna plină va atinge punctul culminant în zodia Fecioarei. Nevoia de siguranță se va referi în aceste zile la ordine, claritate mentală și emoțională, astfel că va apărea impulsul de a face ordine în aspectele din viață care prezintă urme de dezorganizare și haos. Lecția lunii pline în Fecioară este să acceptăm imperfecțiunile ca parte din existența noastră terestră, să încetăm să căutăm rezultate care să fie conforme asșteptărilor. 

În plan fizic, organele influențate sunt pancreasul, intestinele, tractul digestiv, iar ca organe de simț, ochii și urechile.

Citește și: Set de 10 tehnici yoga pentru a spori intuiția (yogasat.ro)

Rațiunea întâlnește intuiția

Luna plină în Fecioară se va simți ca o pauză binecuvântată de la drama și emoțiile intense cauzate de zodia Peștilor. Este timpul ca planurile să se pună în mișcare, odată cu evaluarea corectă a punctului în care am ajuns în viață. Un moment foarte bun pentru setarea noilor intenții, pentru clarificarea și demararea planurilor de viitor. Luna plină în Fecioară are ca simbol revenirea la viață, primăvara, începutul. Vine cu o energie care ne motivează să facem curățenie în viață, să creăm noi opțiuni și variante de creștere. Indiferent că este vorba de creștere spirituală sau materială. Fecioara este dominată de rutină, de obiceiuri care ne conduc din inerție, astfel că luna plină reprezintă un moment foarte bun de a evalua și de a renunța la acele obiceiuri negative care ne încetinesc ritmul.

Practica de lună plină

Fecioara este un semn de pământ, iar primăvara pământul reprezintă simbolul revenirii la viață. Orice fel de activitate de împământare - grădinărit, plimbat prin natură - va fi binevenită în aceste zile. Se recomandă și plantarea de semințe -  literalmente. Acest lucru ne va face să înțelegem mai clar, mai rațional, cum munca interioară pe care o depunem în noi și în alții, reprezintă semințe. Nu se va manifesta imediat, este nevoie de apă, grijă, lumină, iar - în cele din urmă - vom vedea și rezultatele.

Citește și: Muladhara chakra – rădăcina fundamentală a individualității, a existenței (yogasat.ro)

În yoga, energia pământului este asociată cu chakra rădăcină, Muladhara. Este cea care se ocupă de nevoile de bază al ființei umane, sentimentul de securitate, relația pe care o avem cu mâncarea și planul fizic, în general. Este, deci, nevoie de curățarea și echilibrarea primei chakre

  • Păstrează-ți și intensifică practica personală de meditație în zilele premergătoare Lunii Pline
  • Meditează zilnic câte 20 minute pe Muladhara
  • Dacă ai practicat suficient de mult timp yoga și ai un ghid care să te îndrume în practică, adaugă și Mula Bandha practicii tale de lună plină. Această tehnică te va ajuta să armonizezi energia specifică primei chakre.

Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook