Set de 10 tehnici yoga pentru a spori intuiția Skip to main content
femeie-meditatie-intuitie

Tuturor ni se întâmplat să întâlnim persoane care au o viață împlinită, radiantă, care indiferent de provocări merg înainte și pot depăși obstacolele cu ușurință. Acești gen de oameni par a avea o busolă interioară care îi ghidează în drumul lor, având capacitatea de a se acorda la intuiție și de a acționa conform acesteia. În Yoga această busolă/ voce interioară se numește sadguru (profesorul interior) .

Vezi aici Mala 108 Semințe de Lotus

Cum putem găsi busola interioară?

 1. Meditează.

Există un proverb Zen care spune: „Tăcerea (liniștea) nu este goală. Este plină de răspunsuri.” Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care în fiecare text sacru se pune accentul pe meditație. Yoga Sutrele lui Patanjali ne spun că meditația ne va ajuta să distingem tiparele mentale (samskaras) pe care le-am creat de-a lungul anilor – și poate de-a lungul vieții – care ne împiedică să primim mesaje ale Adevărului. În Bhagavad Gita, Krishna îi spune lui Arjuna că mai presus de toate celelalte practici, meditația este cheia în înțelegerea adevăratei naturi a Sinelui.

 1. Fă diferența între Ego și Adevăr.

Este important să distingem diferența dintre nevoile și dorințele ego-ului și vocea intuiție. Un indiciu bun că răspunsurile sunt bazate pe nevoi și dorințe este că acea vocea interioară vine cu o stare de agitație care se poate manifesta în mod regulat ca un sentiment de anxietate sau stres. Deci, ca și exercițiu, atunci când contemplați o decizie – mare sau mică – observați dacă răspunsul pe care îl primiți vine și cu o vibrație mentală și/sau fizică care vă face să vă simțiți neliniștiți.

Citește și: 4 asane care te ajută la echilibru și încredere în sine

 1. Ai încredere.

De multe ori căutăm „semne divine” care să ne facă să credem în vocea interioară, în propria intuiție. Însă acest lucru este departe de adevăr. Primim permanent mesaje și depinde de noi să avem încredere. Cu cât credința noastră va crește cu atât vom deveni mai conștienți și vom ști cum să acționăm și să manifestăm planul nostru perfect.

10 tehnici yoga care te ajută să îți stimulezi intuiția:

Image
pranam-complet
 1. Pranam (complet)

Rămâi în asană pentru 10-15 respirații și eliberează partea din tine care este condusă de mândrie. Mândria blochează vocea Divinității și, prin urmare, intuiția.

 1. Anjaneyasana
 2. Utthan Pristhasana
  Image
  parivrtta utkatasana
 3. Parivrtta Utkatasana
 4. Baddha Virabhadrasana
  Image
  Eka Pada Kapotasana
 5. Eka Pada Kapotasana
  Image
  postura-yoghinului-smerit
 6. Postura yoghinului smerit

Rămâi în postură timp de 5-10 respirații. Observă atent imaginile și emoțiile, senzațiile care pot aparea.

 1. Sirsasana
  Image
  Nadi Shodhana
 2. Respirații alternative

Așază-te într-o poziție confortabilă și închide ochii. Pune mâna stângă, cu palma către tine, în dreptul nasului. Cu mână dreaptă, poziționează mâna stângă, astfel încât degetul arătător și mijlociu să atingă al treilea ochi, iar degetul mare și cel mic să se atingă între ele.

Cu degetul mare de la mâna stângă, acoperă nara dreaptă și inspiră numărând pana la 6, prin nara stângă. Inspira maxim, apoi blochează nara stângă cu degetul inelar de la mâna dreaptă și expiră până numeri la 6 pe nara dreaptă. După expirație completa, fă pauza de o clipa și inspira apoi prin nara dreaptă până numeri până la 6. După ce ai inspirat la maxim, acoperă nara dreapta cu degetul mare de la mână dreaptă și expiră pe nara stângă până numeri până la 6. Aceasta reprezintă o runda de Nadi Shodhana. Repeta minim 6 runde complete.

Image
postura-meditatie
 1. Meditație

Așază-te în pozitie de lotus parțial, preferabil, cu ochii închiși. Mâna stângă, cu palma în sus, degetul mare atinge arătătorul. Mâna dreaptă, cu palma în jos, pe genunchi, degetul mare atinge arătătorul. Aceasta mudra simbolizează faptul că ești deschis să primești și să dai drumul a orice este în tine. Rămâi astfel cel puțin timp de 5 minute, păstrându-ți atenția focusată în Ajna.

Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să incluzi o încălzire de 10 minute înainte de a practica o serie de asane. Îți va ajuta corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și îți va încălzi articulațiile. Indiferent dacă ești începător sau practicant avansat, asigură-te că faci încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică

Vezi și

Asanele – alinierea cu energia Universului

Asanele – alinierea cu energia Universului

Tuesday, November 29, 2022 - 09:25
femeie-asana

Top 3 exerciții yoga pentru oameni care nu au timp

Thursday, August 25, 2022 - 06:00
femeie-somn

Asane pentru un somn odihnitor

Monday, July 11, 2022 - 06:00
femeie-asana

5 asane care elimină stresul

Monday, July 4, 2022 - 06:00
yoga-rasarit

5 asane și 5 motive pentru care să practici yoga de dimineață

Monday, June 27, 2022 - 06:00
asane-vara

Asane benefice în zilele călduroase de vară

Monday, May 23, 2022 - 06:00
femeie-savasana

Asane puternice, benefice pentru minte

Monday, May 2, 2022 - 06:00
femeie-asana

5 asane care combat durerea de șold

Monday, April 25, 2022 - 06:00