Lună plină în Leu – momentul adevărului Skip to main content
luna-plina

Pe 28 ianuarie, la ora 21:16, avem prima lună plină a anului 2021. Este un moment bun să ne evaluăm nevoia de validare exterioară și să ne privim în ochi slăbiciunile, vulnerabilitățile și tot ceea ce ne poate slăbi puterea interioară atunci când laudele și aprecierile sociale întârzie să apară.

Luna plină în Leu ne va aduce față în față cu teama de critică și felul în care reacționăm atunci când suntem corectați sau criticați. Este important să înțelegem că orice feedback este important atunci când ne aflăm într-un proces de îmbunătățire. Luna plină vine, de obicei, să ne arate calitățile duale ale semnului pe care îl tranzitează. Nu există plăcere fără durere, lumină fără întuneric sau putere fără slăbiciune. Leul reprezintă regele junglei și simbolizează leadership-ul și puterea de a convinge masele. Atunci când energia semnului este corect folosită, puterea transcede planul egotic și satisfacerea nevoilor personale și se transformă în autocontrol și ridicarea nivelului de conștiință. Abia atunci Leul devine lider cu adevărat, dezvoltând compasiune, empatie, altruism și nevoia sinceră de a îi servi pe ceilalți. 

Citește și Dalai Lama explica de ce liderii ar trebui sa fie altruisti si plini de compasiune 

Desigur, cei născuți în semnul Leului vor simți efectele lunii pline mult mai evident, însă și celelalte semne pot intra în energia zodiei.

Se recomandă atenție crescută la organele mai sensibile în această perioadă: inima, aorta, circulația sângelui, tensiunea arterială sau pulsul. Cu alte cuvinte, este un moment bun pentru relaxare, evitându-se astfel tendința perioadei de a ne întinde mai mult decât ne e plapuma. Ca de obicei, de lună plină, este recomandat să evităm intervențiile chirurgicale, în special pe cele din zonele mai sensibile.

Image
luna-plina-leu

Lasă energia să vorbească pentru tine

Energia nu minte niciodată. Oricât de puțin ar percepe “audiența” calitățile tale subtile, în aceste zile este bine să vorbești mai puțin, să nu te mai lauzi foarte mult și să lași esența să vorbească de la sine.

  • Liniștește mintea și rămâi cu atenția în interior. Cu cât vei face asta mai mult, cu atât vei reuși să depășești convingerile egotice și limitative ale minții.
  • Fă ceva ce necesită curaj. Leul este un simbol al curajului, așa că este un moment bun să nu mai amâni acele acțiuni pe care le tot procrastinezi de ceva vreme. Opusul curajului este teama, iar teama știm deja că slăbește sistemul imunitar și crește nivelul de stres.
  • Deschide-ți inima. Fă-ți timp pentru o practică de yoga cu tot cu asane menite să deschidă și să echilibreze energia chakrei Anahata: Bhujangasana, Matsyasana sau Ustrasana.

Citește și Bhujangasana sau postura cobrei 

  • Cântă mantre. Guru Ram Das este una dintre cele mai puternice mantre de deschidere a Anahata. Funcționează aproape instant, oferind o stare de recunoștință, de smerenie și de liniște interioară. Pune palma stângă pe centrul pieptului și palma dreaptă peste palma stângă. Timp de 11 minute, ține-ți atenția în inimă, în chakra Anahata. Oricare ar fi trăirile în momentul mantrei, fă tot posibilul să le lași în pace. Da-ți voie să simți orice stare apare, pentru ca mai apoi să faci spațiu pentru acea stare de bine și recunoștință.  

Mihaela Dragomir 

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică

Comenteaza cu Facebook