Lună plină în Pești - emoții puternice Skip to main content
luna-plina-pesti

Pe 21 septembrie, la ora 02.54, luna plină va fi în semnul Peștilor, ceea ce va aduce mai multă sensibilitate și percepție crescută a împrejurimilor și a oamenilor din preajmă. În aspectul dual, mai puțin plăcut al lunii în Pești, se pot resimți o stare de nesiguranță și de pasivitate, fără energia de a te angaja în anumite acțiuni sau proiecte.

Din punct de vedere fizic, organele mai sensibile în această perioadă sunt picioarele, hipofiza, glanda pineală, secreția de melatonină și endorfină. Atenție, așadar, la “panoul de control” și planul mental.

În plan subtil, energia lunii pline în zodia Peștilor te poate face să devii mai receptiv la energiile oamenilor din jur, chiar dacă până acum nu le percepeai foarte clar. E un moment bun pentru dezvoltarea creativității, a calmului și a compasiunii și de a renunța la tendințele de control.

Tendința spre ocultism

Peștii reprezintă subconștientul, iluzia, exprimarea artistică. Atunci când luna plină se mută pe un semn de apă, însă, celelalte semne ale zodiacului vor fi afectate de emoții puternice și de neînțeles, ceea ce poate duce la comportamente bizare și extreme. Fie poate exista o exagerare a reacțiilor emoționale, fie o tendință de blocare a emoțiilor. În oricare dintre extreme, reacțiile vor avea consecințe, așa că este mai bine să păstrezi o stare neutră a minții din care să alegi sau nu să reacționezi.

Citește și: Ce este atentia si cum o poti intensifica. Prima parte. (yogasat.ro)

În aceste zile premergătoare lunii pline și câteva zile după, emoționalul va prelua controlul, lăsând mintea rațională pe un plan secund. Poate exista, de asemenea, o înclinație spre ocultism și mister, ceea ce poate cauza nepăceri în plan spiritual, cu atât mai mult cu cât discernământul este afectat.

Se recomandă, prin urmare, să cauți îndrumare și ghidaj în practica ta personală și să încerci să reziști tentației de a pica în capcana “scurtăturilor” spirituale. 

Lipsă de concentare

Există o posibilitate mare ca neglijența și erorile de calcul să apară în aceste zile. Va fi nevoie de ceva mai multă ancorare în practică și creștere a capacității de concentrare înainte de a te apuca de orice fel de activitate non-creativă.

Pentru mai multă concetrare, poți adăuga practicii meditative nadi shodhana pranayama (respirația alternativă) sau, dacă ai un ghid sau experiență în yoga, practică Trataka, tehnica de purificare prin privirea unui punct fix, de obicei flacăra de la o lumânare aflată la nivelul ochilor.

Citește mai multe aici: Shatkarmas și beneficiile purificării (yogasat.ro)

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook