Lună plină în Vărsător - a doua șansă Skip to main content
luna-plina-august

Luna plină de pe 22 august este tot în semnul Vărsătorului, ca și în luna iulie. Este un eveniment rar din punct de vedere astrologic ca două luni pline să cadă consecutiv în același semn, prin urmare putem privi această lună plină ca pe o a doua șansă. Ce nu am reușit să ducem la bun sfârșit luna trecută, indiferent că este vorba de concluzii pe care era nevoie să le tragem, colaborări pe care era nevoie să le clarificăm sau vise pe care voiam să le urmăm, în luna August mai avem o șansă, cu maxim la ora 15.01.

Relația personală cu planul emoțional se menține complicată și în această perioadă, deoarece Varsătorul este un semn care are nevoie de libertate emoțională, resimițită în aceste zile de aproape toți nativii. Este un moment foarte bun pentru a elibera emoții de genul furiei, geloziei sau fricii, dar și de a petrece ceva mai mult timp în solitudine, pentru a ne elibera de eventualele emoții preluate de la cei din jur.

Din punct de vedere fizic, sunt mai sensibile în această perioadă gambele, gleznele, tibiile, antebrațele și funcția tiroidiană. Ca de obicei, nu se recomandă investigațiile medicale sau intervențiile chirugicale, în special în aceste zone ale corpului.

Ce nu a fost rezolvat în iulie, se va întoarce luna aceasta

Indiferent în ce aspect al existenței noastre au apărut furtuni în ultima perioadă, cea de-a doua lună plină în Vărsător ne spune că încă nu s-au finalizat. Continuă sau începe o nouă descoperire a umbrelor, a lucrurilor din subconștient pe care nu le-am abordat până acum sau care au ieșit la suprafață în ultima perioadă.

Din punct de vedere karmic, încă sunt aspecte nerezolvate ale ultimului an, iar semințele pe care le-am plantat încă din vara trecută vor rodi în această lună.

Citește și: Înțelepciunea traumei și karma (yogasat.ro)

Caută răspunsurile în interior

Ca în orice moment de lună plină, și în august, recomandarea este să petreci ceva mai mult timp în meditație și introspecție. Luna plină simbolizează așa-zisa parte întunecată, abordarea emoțiilor și tiparelor mentale din subconștient, eliberarea în spațiul minții. Pentru toate acestea, este nevoie de timp în solitudine, fără a te mai lăsa atras de gratificările de moment ale socialului.

Este un moment bun să (re)începi o rutină a practicii personale. Fă-ți timp, de preferat dimineața, la prima oră, să meditezi cel puțin jumătate de oră. Evită așa-zisele meditații ghidate, ci lasă mintea să lucreze singură, să te ducă acolo unde ai nevoie să ajungi. Ghidajul nu va face altceva decât să te introducă într-o stare de hipnoză și de programare și mai profundă a subconștientului. E suficient să stai cu atenția în Ajna chakra și să rămâi prezent acolo.

Citește și: Shankha Gayatri Mantra | Mantra of the Divine Shankh | For Goodluck, Health & Prosperity | 108 Times | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti

Dacă întâmpini o rezistență mentală în practica meditației, folosește mantrele pentru a pregăti mintea de meditație. Poți repeta de 108 ori mantra OM cu atenția în Ajna sau Gayatri mantra de câteva ori. Dacă ai suficient timp la dispoziție și niște Mala la îndemână, poți repeta de 108 ori Gayatri.

După chanting, rămâi cu atenția în Ajna și atât. Nu este nevoie decât să fii prezent.

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook