Marius Vornicescu: „Yoga nu este în afara mea și nu este doar un curs în care mă simt bine” Skip to main content
marius vornicescu-asana-yoga

Marius Vornicescu s-a întâlnit cu Yoga prima dată la vârsta de 6 ani iar apoi ca practicant la 22 de ani. Pentru el Yoga nu este separată de activitățile zilnice, găsind mereu ceva de făcut din Yoga în timp ce gătește, merge, face sport, călătorește. Promovează yoga pe diferite canale media, tv, cărți, ziare și reviste, aceasta fiind modalitatea lui de a mulțumi Divinității că a întâlnit Yoga în această viață. L-am putea numi cu ușurința unul din promotorii Yoga din Romania care prin ceea ce face arată devoțiunea și iubirea față de această știința complexă și completă Yoga.

Mai multe despre Marius în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga este ingredientul de bază din rețeta vieții mele care mi-a influențat radical viața în bine. Yoga nu este în afara mea și nu este doar un curs în care mă simt bine ci o văd integrată in toate activitățile mele cotidiene.

Citește și: Adrian L. Moldovan: „Bhakti (devoțiune, credință, adorație) este cheia succesului în orice practică de aprofundare a Realității. ”

Pot spune că yoga mi-a acoperit în timp toată paleta de beneficii. Plecând de la partea fizică (mușchii tonici, coloană vertebrală sănătoasă și flexibilă, postură corectă), la aspecte mentale (introspecție și liniște interioară) si parte spirituală (înțelegerea, vederea și acceptarea tuturor sistemelor spirituale ca fiind căi diferite de a percepe Divinul cât mai mult). Poate părea ciudat pentru mulți dar yoga m-a făcut să înțeleg creștinismul la un nivel foarte profund și m-a scos din habotnicia în care mă scăldam acum 20 de ani. O să închei această idee cu sfatul medicului șef de la o clinică tibetană uimită și intrigată că nu îmi găsea nimic întrebându-mă ce fac de sunt așa, eu răspunzându-i că sunt vegetarian și practic yoga: „Continuă tot așa și nu o să cunoști boala în viața asta” mi-a spus zâmbind.

Image

Yoga mi-a schimbat radical modul de viață. De la modul de a gândi, alimentația fără carne, liniștea interioară, bucuria vieții, vederea frumosului fizic și subtil în oameni, animale și natură la înțelegerea anumitor taine spirituale.

Practic zilnic yoga. Vorba aia: „Când nu ai timp să practici yoga, fă yoga!”. La cursurile mele de yoga am promovat mereu integrarea practicilor yoga în viața de zi cu zi. Pe lângă programul meu găsesc mereu ceva de făcut din yoga și când merg pe stradă, când gătesc, când fac sport, când călătoresc. Pentru mine un practicant de yoga nu este acela care își rezumă antrenamentul doar la studioul de yoga ci acela care nu își separa viața de yoga asta minunată.

Citește și: Sri Ramana Maharshi, despre constientizarea sinelui

Nu doar eu ci și alți colegi și prieteni din România au încercat să aducă yoga în sistemul de învățământ dar deocamdată fără succes. Am fi o nație tare sănătoasa daca copiii ar învăța de mici aceste principii din yoga. La locurile de muncă eu predau de ani buni și e un real câștig pentru ei pentru ca se invocă lipsa timpului așa că e un alt mod de a preda yoga.

Image

Eu sunt adeptul practicii tradiționale. Pentru mine yoga este introspecție și relaxare. Chiar dacă eu rezonez cu Hatha Yoga recunosc beneficiile se în partea sportivă pentru că într-un oarecare procent aduce practicantul în zona principiilor yoga ceea ce sportul clasic nu o face.

Ramana Maharsi, Paramahansa Yogananda, Patanjali sunt maeștrii pe care îi urmez.

Legat de proiectele viitoare mereu sunt cu lista plină de proiecte. Retreaturile cu diferite tematici și promovarea yoga pe diferite canale media, tv, cărți, ziare și reviste sunt o parte din modul meu de a mulțumi lui Dumnezeu că mi-a adus yoga în viața asta prima oară la 6 ani și apoi ca practicant la 22 de ani.”

Mulțumim Marius.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook