Mihaela Colescu: „Yoga este un proces de învățare și reamintire” Skip to main content
femeie-asana

Mihaela Colescu are 48 de ani iar în urmă cu 15 ani a fost diagnosticată cu poliartrită reumatică, yoga învățând-o cum să accepte și să facă pace cu boala ei. Mai multe despre Mihaela în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Despre mine pot spune acum, că mă simt bine în pielea mea și nu a fost deloc așa de la început. Am suferit mult neștiind cum să accept, să fac pace cu boala mea, poliartrita, o boală a rigidității, a fricii care paralizează toate încheieturile. Am atras în viața mea oameni și relații în care nu m-am iubit, acum le sunt recunoscătoare, pentru că doar așa am putut deveni cine sunt acum.

Yoga reprezintă pentru mine un mod de a trăi, de a fi cu prezență în viață, pe cât pot în echilibru, respirând conștient, meditând, cu atenție la ce se întâmplă în mine și la tot ce mă înconjoară.

Am fost diagnosticată acum 15 ani cu poliartrită reumatoidă și pot să afirm că yoga a însemnat renașterea. Boala a fost foarte violentă la debut, am suferit modificări la nivelul articulațiilor, toate aș putea spune. Am un dosar foarte stufos și am încercat multe scheme de tratament. Gradul bolii era II-III.

Image

La întrebarea dacă yoga mi-a schimbat viața pot răspunde simplu DA, categoric! Mă trezesc în fiecare dimineață la ora 5, după ceasul meu biologic, îmi fac practica, mănânc conștient și cel  mai important sunt Flexibilă ! nu am redoare matinală, perioade lungi nu am făcut nici-un fel de tratament ! Pentru prima dată în viață sunt conectată și mă simt bine în corpul meu! Desigur, pe lângă schimbările în corpul fizic, a produs schimbări în conștiinta mea, m-am regăsit cu Sinele meu Divin și asta este absolut minunat. Yoga m-a unit : minte, corp și suflet!

Practic zilnic meditația și yoga conștientă. Defapt, nu am facut sport nici măcar o oră în toata viața mea :))) eram mereu scutită de educație fizică și sport și pot sune că în condițiile în care yoga este practicată nu ca sport ,ci ca mod de a ne ridica nivelul conștiinței, poate rproduce schimbări esențiale în întreaga omenire. Pentru corp, împreună cu remediile ayurvedice face minuni .

Ca și rofesori și maeștrii o urmez și urmăresc pe cea care m-a format, o ființă de lumină- Ana Werczberger, îl umez și urmăresc pe Deepak Chopra care este mai degrabă un filozof și un adept al medicinii alternative, pe Sadhguru, Krishnamurti, recunosc Adevărul din spusele lor!

Image

De final aș vrea să le transmit cititorilor YogaSat faptul că Yoga nu este o magie, nu este contorsionism, este un proces de învățare și reamintire, este despre cine sunt, cine sunt eu, cine sunt eu cu adevărat. Yoga este iubire și acceptare de sine și a celorlați, exact așa cum suntem și să nu mai cautăm vinovați în exterior sau interior, să nu ne mai explicăm totul, doar Să Fim!

Sa fim in iubire, în bucurie, în pace și atunci când nu toate sunt roz și zen, să înțelegem că avem și astfel de momente, să trecem prin ele conștienți că nimic nu este permanent.

Yoga pentru mine este cel mai frumos dar pe care mi l-am făcut, cel mai frumos gest de prețuire de la mine pentru mine!

Tu ce DAR de prețuire ți-ai făcut?”

Mulțumim Mihalela.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

 

Comenteaza cu Facebook