Miruna Ioana: "Yoga e ca întâlnirea cu un prieten vechi" | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Miruna Ioana

Miruna Ioana practică yoga de 8 ani și este instructor certificat de 4 ani.

 

Miruna Ioana practică yoga de 8 ani și este instructor certificat de 4 ani.

Ce reprezinta yoga pentru tine personal?

The revolution begins in the mussels”.” Pentru mine, spune Miruna, prin  yoga înțeleg o serie de unelte prin care îmi activez simțurile și mă conectez la corpul și emoțiile mele. ” Ea explică în continuare:”Corpul păstrează o amintire fizică a tuturor experienţelor trăite, la nivelul lui se stochează informația trăirilor pe care le avem. Fiecare simptom fizic poate fi înțeles ca o reprezentare simbolică, în limbaj fizic, a unui conflict inconștient nerezolvat, ce se manifestă apoi atât în corp, prin somatizare, cât și în viața de zi cu zi, prin obiceiuri comportamentale. 

Prin asane și pranayama ne folosim de corpul fizic pentru a detensiona și armoniza planul fizic, emoțional, mental și sufletesc. Astfel, multe dintre limitele pe care ni le impunem și obiceiurile noastre negative vor începe să se destrame. Adesea suntem concentrați pe eliminarea obiceiurilor negative care ne afectează, în loc să ne direcționăm atenția către construirea obiceiurilor pozitive. 

Cum ai ajuns a practici yoga, Miruna?

Am descoperit yoga într-un moment din viața mea în care emoționalul meu era atât de încărcat încât se observa vizibil, perioada grea prin care treceam, prin kilogramele în plus pe care le acumulasem. Pe parcursul acelui an am adoptat un stil de viața sănătos, în ceea ce privește mișcarea fizică, o alimentație sănătoasă și timp petrecut cu mine, dar cumva nu erau de ajuns. Acela a fost momentul în care am ajuns să mă înscriu la un curs de yoga de 2 luni, unde am reușit să mă reconectez la mine, să fac liniște în mintea mea, dându-mi voie să primesc răspunsurile pe care le căutam de mult. La finalul celor 2 luni, am constatat că slabisem 10 kg, ceea ce pentru mine a fost dovada clară a beneficiilor acestei practici. Corpul meu era mai ușor, iar viața mea căpăta din nou culoare prin starea de acceptare și împuternicire pe care o dezvoltasem.

Ce efecte a avut practica yoga asupra ta? Yoga ți-a schimbat modul de viață?

Introducerea mea în practica Yoga s-a simțit precum întâlnirea unui vechi prieten pe care îl așteptam de mult. Moment în care am știut ca voi continua pe acest drum, voi deveni instructor și voi împărtăși aceste practici cu oricine ar fi în nevoie. 

Ce fel de yoga predai?

În prezent predau Hatha Yoga, Kundalini Yoga, Yin Yoga, împreuna cu o formă de yoga adoptată de mine, care îmbină cunoștințele pe care le am din mediul medicinii energetice cu practicile din yoga, eu o numesc Journey Yoga. 

Crezi ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă?

Pe lângă multiplele beneficii pe care yoga le are pentru sănătate și corp, este un sport care aduce multe avantaje, inclusiv pe planul carierei și al vieții profesionale. Printre beneficiile practicii yoga se numără și: starea de focus, creativitate, calmitate și vitalitate. Acestea sunt doar câteva calități care pot fi dezvoltate prin yoga și pot susține elevii, studenții și angajații unei firme spre a-și atinge obiectivele. 

Practici meditație? Ce rol are în practica ta?

 Meditația are un rol foarte important în practica mea. Este, după mine, unealta ce are unul dintre cele mai importante roluri în dezvoltarea noastră ca oameni și atingerea adevăratului nostru potențial. Prin meditație, putem manifesta adevărata noastră natură, aceea de co-creatori a propriei noastre existente. 

Ce maestru/maeștri încerci să urmezi sau urmezi, sau te inspiră? 

În călătoria mea de până acum, am avut mulți maeștri cărora le sunt profund recunoscătoare. Am ales ca în toate formarile pe care le-am urmat pe parte de hatha yoga, medicina energetică, sound healing.. să învăț din poziția de ucenic. 

Viața este cea mai mare inițiere. Adevărata ”spiritualitate” este experimentată în autenticitate, ea există în conștientizarea adevăratei naturi a vieții. De-a lungul timpului, discernamantul m-a întors mereu la relația cu mine, la viața mea, spațiu din care pot mereu găsi răspunsul. Astfel, nu am permis ca puterea mea sa se împrăștie și să fiu influențată de tot felul de curente noi ce nu au substanță metafizică reală. Cel mai mult am învățat și am crescut în conștiință prin propriile experiențe și prin relațiile cu oamenii ce au pășit pragul vieții mele.

 

Mulțumim, Miruna!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook