5 asane pentru rezistenta, forta si vitalitate Skip to main content
5 asane pentru rezistenta, forta si vitalitate

In practica yoga, se foloseste greutatea propriului corp pentru a antrena chiar si cel mai mic si aparent insignifiant muschi. Aceasta este o diferenta intre exersarea posturilor si alte forme de exercitiu fizic. Cei care practica nu degeaba spun ca au simtit incordarea unor muschi despre care nici nu stiau ca exista. Yoga se bazeaza pe contractii care lucreaza si antreneaza intregul corp. Asanele sunt astfel concepute incat mentinerea fiecarei posturi sa contribuie la sporirea echilibrului si stabilitatii corpului.

Iata 5 asane care dezvolta rezistenta, forta si vitalitatea organismului:

1. Utkatasana sau postura scaunului

utkatasana

Aceasta asana poate parea usor de executat, dar necesita mult efort pentru a o sustine timp de minim 20 respiratii. Ajuta la intarirea zonei coapselor, a genunchilor si a gleznelor. Exerseaza excelent partea inferioara a corpului.

CITESTE De ce se practica yoga doar dimineata si seara

2. Bakasana sau postura corbului

bakasana

Aceasta postura poate fi incadrata la nivel intermediar sau mediu. Contribuie mult la echilibrul corpului. Intareste partea superioara a corpului. Antreneaza incheieturile si regiunea abdominala. Tonifica umerii si bratele, de asemenea.

3. Navasana sau postura barcii

navasana

Navasana face minuni pentru zona abdominala. Tonifica si intareste muschii abdomenului, in timp ce antreneaza muschii spatelui. Postura este foarte utila si pentru coloana. Imbunatateste digestia prin stimularea secretiei de suc gastric.

CITESTE 5 asane si 5 motive sa-ti incepi ziua cu yoga

4. Sethu Bandhasana sau podul

sethu bandhasana

Postura intareste soldurile, coapsele, stomacul si spatele. Confera stabilitate si echilibru sporit coloanei. Este o asana care contribuie mult la fortificarea si stabilitatea corpului.

5. Vrikshasana sau postura copacului

postura copacului

Vrikshasana se bazeaza pe concentrare si echilibru. Este o postura aparent simpla, care seamana cu imaginea unui copac. Ajuta la focusarea atentiei si la stabilitatea corpului. Practicantilor incepatori de Hatha yoga li se recomanda sa o execute cel putin timp de un minut, in fiecare dimineata, cate 30 de secunde pe fiecare picior, alternativ. Urmatorul nivel de practica este sa executi postura copacului cu ochii inchisi.

Forta si stabilitatea, rezistenta si echilibrul corpului iti pot spori increderea de sine. Poti deveni mai increzator in propriile forte. Poti deveni constient de puterea nebanuita a propriului corp.

 

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook