Peste 1.000 de gene din organism, active dupa moarte Skip to main content
Peste 1.000 de gene din organism, active dupa moarte

Un studiu realizat recent in domeniu a scos la iveala faptul ca 1.063 gene din organism isi continua activitatea dupa moarte. Multe dintre acestea au inregistrat activitate crescuta la o jumatate de ora dupa deces, insa unele au fost active chiar si 24-48 de ore mai tarziu.

Citeste: MOARTEA, DIN PERSPECTIVA BIOCENTRISMULUI

Potrivit Daily Mail, cercetatorii de la Universitatea Washington au realizat studiul pe doua animale de laborator, un soarece si un peste zebra, pentru a verifica activitatea genetica dupa deces.

Cu cat ARN-ul mesager este mai activ in copierea informatiilor genetice a catenelor de ADN (prin procesul denumit transcriptie), cu atat mai activa este gena respectiva. Analizand ARN-ul mesager al soarecilor si pestilor zebra decedati, cercetatorii de origine americana au descoperit faptul ca peste 1.000 de gene erau inca active dupa moartea animalelor.

Atat in cazul soarecelui, cat si in cazul pestelui zebra, o cantitate semnificativa de energie a fost folosita pentru a mentine genele active.

Citeste: DUPA MOARTE, MINTEA INCA FUNCTIONEAZA

Ceea ce este interesant e ca multe dintre aceste gene sunt asociate cu raspunsul organismului la stres. O parte dintre genele active dupa moartea animalelor au fost cele care au legatura cu homeostaza, adica cu proprietatea organismului de a mentine in limitele normale mediul sau intern. Curios este insa ca o parte dintre genele reactivate dupa deces este cea alcatuita din genele implicate in dezvoltarea embrionara.

 

* In luna februarie a anului 2018 se redeschide Scoala de Primavara Hatha Yoga SEVA atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Pentru inscrieri si informatii suplimentare trimiteti mail la adresa hathayogaseva@gmail.com, mentionand numele, prenumele precum si clasa la care vreti sa participati (incepatori/ avansati). Persoanele care nu au parcurs cursul pentru incepatori Hatha Yoga SEVA si vor totusi sa se inscrie la clasa de avansati, vor sustine un scurt test teoretic si practic.

Comenteaza cu Facebook