Printul Charles le cere medicilor sa prescrie yoga in scop terapeutic Skip to main content
Printul Charles le cere medicilor sa prescrie yoga in scop terapeutic

Printul Charles, citat de prestigioase publicatii britanice, le-a solicitat medicilor englezi sa prescrie yoga in scop terapeutic. In acest fel, a spus Printul mostenitor, Serviciul National de Sanatate (NHS) ar face mari economii. Mostenitorul tronului britanic a pledat in numeroase randuri pentru terapiile alternative. El a declarat despre cursurile de yoga ca “au beneficii sociale imense”, iar practica yoga “si-a dovedit efectele benefice atat asupra corpului, cat si a mintii.”

Sotia sa, Camilla Parker Bowles, Ducesa de Cornwall, practica yoga si vorbeste adesea despre beneficiile acestei practici. Nora Printului Charles, Meghan Markle, Ducesa de Sussex si sotia Printului Harry, este devotata practicii yoga.

Printul Charles

CITESTE 15 VEDETE CARE PRACTICĂ YOGA

Fundatia caritabila a Printului Charles finanteaza cursurile de yoga si de meditatie pentru prizonieri, pentru a le usura conditiile de viata din inchisoare si a-i ajuta sa se disciplineze si sa isi imbunatateasca starea generala, fizica si psihica.

Printul de Wales a adresat o scrisoare deschisa participantilor la Conferinta Yoga in Sistemul de Sanatate, care a avut loc la Universitatea Westminster din Londra, in perioada 15-17 februarie 2019. Iata cateva declaratii din aceasta scrisoare: “Timp de mii de ani, milioane de oameni au experimentat capacitatea practicii yoga de a le imbunatati vietile. Dezvoltarea practicii yoga in scop terapeutic este, cred, un exemplu excelent despre modul in care yoga poate contribui la sanatate si insanatosire. De aceasta poate beneficia nu numai individul, totodata se economisesc resurse pretioase si costisitoare in domeniul sanatatii, de care pot beneficia si ceilalti.”

CITESTE YOGA TRADIȚIONALĂ VERSUS YOGA MODERNĂ

Englezii au observat ca yoga poate fi foarte utila si in cazul batranilor, pentru a-i ajuta sa se descurce cat mai mult pe cont propriu. Astfel, atat cetateanul, cat si societatea au de castigat. Batranii se bucura sa nu trebuiasca sa stea in spitale si azile.

Duncan Selbie, director executiv al Sanatatii Publice din Anglia, a declarat ca fondurile suplimentare vor fi alocate cursurilor de yoga. “Dovada e clara... yoga este o activitate care stim ca functioneaza”, a declarat Selbie. Site-ul web al NHS (National Health Service) sugereaza ca yoga “este benefica pentru oamenii cu tensiune arteriala sporita, boli cardiace, dureri si afectiuni – inclusiv dureri in zona lombara a coloanei vertebrale – depresie si stres.”

 

*In februarie 2019 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook