Reguli de bună purtare la cursul de yoga Skip to main content
Reguli de bună purtare la cursul de yoga

Există câteva reguli nescrise, pe care o persoană care abia începe să pășească pe calea descoperirii tainelor yoga ar trebui să le cunoască pentru a nu deranja nici instructorul, dar nici ceilalți participanți la curs. Iata cateva reguli esentiale de respectat la un curs de yoga:

  1. Să nu ajungi niciodată la timp, ci înainte – ajungând în ultimul moment la cursul de yoga nu numai că îi deranjezi pe ceilalți, dar te și autosabotezi. Asta pentru că nu vei avea suficient timp să te relaxeazi și să te liniștești înainte de începe sesiunea. Asigură-te deci că ajungi întotdeauna mai devreme cu 15 minute, pentru a avea timp să te aduni până când începe instructorul să susțină cursul.
  2. Ai grijă cum mergi prin sală – dacă ai nevoie la toaletă sau trebuie să ieși din sală din orice alt motiv, trebuie să fii foarte atentă să nu calci pe salteaua de yoga a nimănui.
  3. Alege-ți ținuta cu atenție – vestimentația este importantă așa că trebuie aleasă cu grijă. Nu numai că hainele purtate trebuie să fie foarte confortabile și să îți asigure libertate de mișcare în timpul asanelor, însă trebuie să fie și foarte decente. Așadar, renunță la bluzele prea scurte ori la pantalonii cu talie joasă, care ți-ar putea expune lenjeria intimă.
  4. Fii atent – e posibil ca gândurile să te poarte, uneori, departe de sala de curs. Ei bine, instructorul s-ar putea să fie deranjat de faptul că nu ești concentrat și nu auzi ce îți spune. Fă efortul de a fi atent la ceea ce se petrece în jurul tău, indiferent de furtuna de gânduri din capul tău.
  5. ascultă instrucţiunile cu atenţie si noteaza-ţi ideile principale! – se presupune ca instructorul tău știe exact ce face așa că fii înțelept și ascultă indicațiile sale, chiar dacă  poate ai senzația că tu știi mai bine ce e de făcut pentru a executa o asană. Notează-ti ideile principale. Ca in orice alt domeniu Verba volant, scripta manent . 
  6. Lasă-ți telefonul în vestiar – nu e politicos să îți iei telefonul cu tine în sala de curs și să îl butonezi din când în când, în timp ce instructorul explică ceva. Poți rezista 120 de minute fără telefon. Dacă știi că urmează să primești un telefon extrem de important, lasă-l în vestiar și ieși din sală la ora la care știi că îți sună telefonul. Astfel, instructorul nu se va simți jignit, iar colegii tăi nu vor fi nici ei deranjați.
  7. Dacă eşti la un curs de Hatha Yoga tradiţională nu bea apă in timpul sesiunii. Vei anula efectele energetice ale posturilor dacă faci asta. 
  8. Nu mânca cu o ora înainte de sesiune si nici o ora după. Sistemul digestiv trebuie sa fie in stare de repaus in timpul sesiunii. 
Comenteaza cu Facebook