Reteta de post: tocana satioasa cu cartof si ciuperci Skip to main content
Reteta de post: tocana satioasa cu cartof si ciuperci

Tii post si nu mai stii ce sa mananci? O tocana de legume nu este numai gustoasa, ci poate fi si extrem de satioasa daca ii adaugi cartof din belsug. Iata o reteta de tocana cu cartof si ciuperci, care te va incalzi in zilele reci de iarna.

CITESTE: CE CEAIURI SA BEI IN SEZONUL RECE, POTRIVIT MEDICINEI AYURVEDICE

Ingrediente de care ai nevoie:

  • 1 ceapa maruntita
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 bucata de telina maruntita
  • 1 morcov maruntit
  • 4 cani de supa de legume
  • 1 ceapa mare taiata grosier
  • 400 g de ciuperci taiate felii
  • 1 lingurita de rozmarin
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita de piper
  • 1 conserva de rosii
  • 2 morcovi taiati felii
  • 2 cartofi mari taiati cuburi
  • 1 cana de sos de rosii
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1 cana de mazare congelata

Mod de preparare:

Soteaza ceapa, telina si morcovul cu ¼ cana de supa de legume. Dupa ce legumele se inmoaie, pune ceapa taiata peste ele si mai fierbe pana cand si aceasta se inmoaie.

CITESTE: RETETA AYURVEDICA: CARTOFI DULCI CU VARZA KALE SI GHIMBIR

Completeaza apoi cu ciupercile si gateste la foc mic pana cand se evapora toata apa. Asezoneaza cu rozmarin si, dupa cateva minute, pune restul supei de legume, conserva de rosii si sosul de rosii. Adauga restul legumelor maruntite si lasa focul la intensitate mai mare.

Dupa ce legumele se fierb, adauga condimentele ramase, otetul balsamic, mazarea, si lasa focul la minimum.

Fierbe tocana pana cand capata consistenta dorita.

Serveste-o apoi calda. Poti asezona, optional, cu patrunjel proaspat tocat.

Comenteaza cu Facebook